Régen miért volt itt sokkal több gyerek?
www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__filmek-sorozatok_..
Ezen a kérdésen kapásból van egy 11 és egy 13 éves is, akik felvállalják az életkorukat. És még egy csomó ilyet láttam, mikor régi kérdéseket olvastam vissza. Régen nem volt ilyen ''erős a moderáció'' (nekem a semmiért törölgetik a kérdéseimet xd) vagy nem volt korhatár???

válasza:GDPR bevezetése (2018) óta 16 éven aluliak nem használhatják a netes oldalakat szülői hozzájárulás nélkül. Mivel nem túl életszerű, hogy bárkinek a szülei nyilatkozatokat gyártanának és küldenének az üzemeltetőknek, alapértelmezetten aki feltünteti az életkorát, és az problémás, kitiltják az oldalról. Milliós nagyságrendű büntetést adnak a hatóságok, ha nem jogszerűen működtetik az oldalt.
A kiskapu annyi maradt, hogy nincs életkor feltüntetés. De azért nem kell nagyon találgatni, amikor az 5-6. osztályos házi feladatokat vagy kötelező olvasmányok tartalmát kérdezik, vagy a 8. osztályos felvételi környékén hogy ki melyik iskolát jelölte meg, vagy hogy sikerült a felvételije, azt nyilvánvalóan még mindig "tiltott" életkorú gyerek felhasználók teszik ki.
Régen sokkal többen használták a gyk-t.
2010-es évek elején volt a fénykor, aztán a COVID alatt is volt még egy hullámhegy, de nagyon lejtmenetben van az oldal (meg minden fórum).
Sajnos nem tudom belinkelni, de pár hónapja találtam szembe magam azzal, hogy egy felhasználó konkrétan statisztikákat vezet az oldal használásáról. Eszerint most már talán ezer ember van itt egy nap, régen sokszorosa volt. És nagyon meredeken csökken a létszám, 1-2 év alatt feleződött.
Kapcsolódó kérdések:
Vagy 10-20 éve is sok ilyen volt és nem lett sokkal több gyerek aránylag a nyári ügyeletben?
Manapság meg átlag óvodást a szülei kontrollálják, hogy mennyit kütyüzhet.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!