Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Humor » A madártej tényleg olyan mint...

A madártej tényleg olyan mint a tehén tej? Hogy tudják megfejni a madarakat ha állandóan repülnek? :O

Figyelt kérdés
2019. dec. 10. 21:31
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
A strucc nem repül.
2019. dec. 10. 21:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Létezik repülő automata fejőgép.
2019. dec. 10. 21:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
A kivi sem repül. Ráadásul annak zöld a teje.
2019. dec. 10. 22:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim válasza:
0%
Gyenge csali. 1/5 pont
2019. dec. 10. 22:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Nem minden madár repül. A kacsa se. Mindennap fejem őket. Van vagy 25. Nem egyszerű pláne hajnalban még munka előtt. De megéri. Behordom melóba eladni. Kis mellèkes.
2019. dec. 11. 00:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 citromfűlevél ***** válasza:
Én fel szoktam repülni velük és úgy fejem meg őket.
2019. dec. 11. 07:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
Na, neked se szárnyal a képzeleted...
2019. dec. 11. 11:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Láttál már darazsat, amit egy ló dugott meg? Abból születik a LÓDARÁZS.
2019. dec. 11. 11:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
36%

story


Tojás, tej, cukor, vanília – gyakorlatilag ennyiből áll a madártej. Nem kell bele se keményítő, se liszt, se pudingpor, így is szép sűrű, na meg eszméletlen finom krémet kapunk, ha kihűlt.

hozzávalók / 4 adag


4 db tojásfehérje

1 csipet só

2 ek porcukor

800 ml tej

1 db vanília

4 db tojássárgája

70 g cukor

1 csipet só



alapanyagok

só tej tojásfehérje tojássárgája vanília cukor porcukor


elkészítés


A tojásfehérjét egy csipet sóval kezdjük el kemény habbá verni, majd adjuk hozzá a két evőkanál porcukrot, és verjük teljesen keményre.

A tejhez adjuk hozzá a vaníliarúd kikapart magjait, majd forraljuk fel fel, és kanállal szaggassuk bele a tojáshabból galuskákat. Két-három percig főzzük, majd óvatosan for- dítsuk meg, újabb két-három perc, és már szedhetjük is ki egy üres tálba.

A tojássárgáját egy csipet sóval és a cukorral keverjük jó habosra, öntsük hozzá egy keveset a langyos tejből, majd azonnal keverjük simára. Adjuk hozzá a maradék tejet, keverjük el, és öntsd vissza az egészet az edénybe.

Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg szépen be nem sűrűsödik, majd hagyjuk kihűlni. Tegyük a tetejére a galuskákat, és az egészet rakjuk be a hűtőbe legalább 2-3 órával azelőtt, hogy tálalni szeretnénk.

2019. dec. 11. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
56%
Bojler esetleg van?
2019. dec. 11. 18:23
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!