Az "ökölbe szorítja a kezét" kifejezésnek mi az ellentéte, amikor valakinek ökölbe van szorítva a keze, és visszaereszti normálisba?
#1:
Ezeket én is számításba vettem, de ha szó szerint vesszük őket, akkor:
1. az ellazítja azt is jelentheti, hogy még mindig ökölben van a keze, csak nem szorítja azt annyira ökölbe, csak lazán.
2. a pihenteti az öklét akár azt is jelentheti, hogy már befejezte valakinek az ököllel való ütését, és éppen pihen.
3. még a kiengedi az öklét a legjobb, és a legegyértelműbb, de nekem egy kicsit furcsának hangzik a "macskák kiengedik a körmüket" kifejezés miatt, ahol nem igazán működik az öklös párhuzam, de tény, hogy itt is, ott is, kiengedésről van szó, itt a körmök, ott az ujjakéról.

válasza:

válasza:Lehet hogy nincs (igazi) ellentéte.
Vagy: nyujtski az ujjaid. Az lényegében az ököl ellentéte.

válasza:

válasza:

válasza:#5 az inkább a kézfogás elötti mozdulat.
És igazából az ökölpacsi is azzal indul.
Kapcsolódó kérdések:
(majd visszaeresztették)
Van egy krokodil emelőm amivel ha megemelem az autót szépen lassan elkezd leereszkedni. Illetve ha nagyon magasra emelem vele az autót, sziszegő hangot ad ki az utolsó pumpálásnál, majd onnan magasabbra már nem is tudok vele emelni. Mi lehet a hiba oka? Kevés olaj?...
Medencét szeretnék feltölteni az ásott kútból, majd vízét vissza ereszteném. Lehet hülye ötlet, de nem igazán tudok más megoldást. A kút 6méter mély és 1méter víz van benne 0,63m2 víz, kb.fél óra alatt újra telítődik. Medence olyan 15m2.Nem egyszerre ereszteném,...
Hőmérséklet, hőntartás, hűtés. Lassú elektromos kemencém van 1020 fokC-ig. Kösz.
20 éves vagyok és a sztenderd kollégium este 9-ig ad kimenőt. Ez engem nagyon behatárolna és olyan lakhelyet keresnék, ami kötetlen, hétvégéken is nyitva van, ha bent szeretnék maradni, mint egy hallgatói kolesz . az albérlet sajnos nem megoldhatóvan ötletetek ?
Úgy értem ha belefecskendeznek 1 ml-t akkor tágul az ajkakon a bőr is. Ha felszívódik a hyaluron, akkor nem lesz az ajak ráncos, redős? Van valakinek erről tapasztalata? Köszönöm
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!