Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Az "ökölbe szorítja a kezét"...

Az "ökölbe szorítja a kezét" kifejezésnek mi az ellentéte, amikor valakinek ökölbe van szorítva a keze, és visszaereszti normálisba?

Figyelt kérdés
máj. 18. 09:39
 1/8 anonim ***** válasza:

Ellazítja

Kiengedi

Pihenteti

máj. 18. 10:10
 2/8 A kérdező kommentje:

#1:

Ezeket én is számításba vettem, de ha szó szerint vesszük őket, akkor:

1. az ellazítja azt is jelentheti, hogy még mindig ökölben van a keze, csak nem szorítja azt annyira ökölbe, csak lazán.

2. a pihenteti az öklét akár azt is jelentheti, hogy már befejezte valakinek az ököllel való ütését, és éppen pihen.

3. még a kiengedi az öklét a legjobb, és a legegyértelműbb, de nekem egy kicsit furcsának hangzik a "macskák kiengedik a körmüket" kifejezés miatt, ahol nem igazán működik az öklös párhuzam, de tény, hogy itt is, ott is, kiengedésről van szó, itt a körmök, ott az ujjakéról.

máj. 18. 10:22
 3/8 anonim ***** válasza:
Szövegkörnyezetből lehet teljesen egyértelmű.
máj. 18. 12:06
 4/8 anonim ***** válasza:

Lehet hogy nincs (igazi) ellentéte.

Vagy: nyujtski az ujjaid. Az lényegében az ököl ellentéte.

máj. 18. 13:07
 5/8 anonim ***** válasza:
Kezet nyújt
máj. 18. 14:50
 6/8 anonim ***** válasza:
Kontextus nélkül értelmetlen az egész.
máj. 19. 00:40
 7/8 anonim ***** válasza:
Bizonyos dolgoknak nincs ellentéte. Például a szülés vagy a vérkeringés is ilyen. Lehet a kéz ökölbe szorításának sincs ellentéte.
máj. 26. 11:02
 8/8 anonim ***** válasza:

#5 az inkább a kézfogás elötti mozdulat.

És igazából az ökölpacsi is azzal indul.

máj. 26. 12:38

Kapcsolódó kérdések:

Krokodil emelő lassan visszaereszkedik?

Van egy krokodil emelőm amivel ha megemelem az autót szépen lassan elkezd leereszkedni. Illetve ha nagyon magasra emelem vele az autót, sziszegő hangot ad ki az utolsó pumpálásnál, majd onnan magasabbra már nem is tudok vele emelni. Mi lehet a hiba oka? Kevés olaj?...

Ásott kútba ha visszaeresztek tiszta vizet akkor mi történik?

Medencét szeretnék feltölteni az ásott kútból, majd vízét vissza ereszteném. Lehet hülye ötlet, de nem igazán tudok más megoldást. A kút 6méter mély és 1méter víz van benne 0,63m2 víz, kb.fél óra alatt újra telítődik. Medence olyan 15m2.Nem egyszerre ereszteném,...

Van Szegeden olyan kollégium vagy szállás ami szakképzősöknek nem szab visszaérési korlátot?

20 éves vagyok és a sztenderd kollégium este 9-ig ad kimenőt. Ez engem nagyon behatárolna és olyan lakhelyet keresnék, ami kötetlen, hétvégéken is nyitva van, ha bent szeretnék maradni, mint egy hallgatói kolesz . az albérlet sajnos nem megoldhatóvan ötletetek ?

Hyaluronsavas feltöltés után ha mégsem tölteted újra akkor nem marad ráncos az ajkad mikor visszaereszkedik a bőr az eredetire?

Úgy értem ha belefecskendeznek 1 ml-t akkor tágul az ajkakon a bőr is. Ha felszívódik a hyaluron, akkor nem lesz az ajak ráncos, redős? Van valakinek erről tapasztalata? Köszönöm

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!