Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Kinek mi a véleménye a mesters...

Kinek mi a véleménye a mesterséges intelligenciával való beszélgetésről?

Figyelt kérdés
mondjuk önértékelés, önbecsülés, önbizalom, stb.......kérdésekben....
máj. 20. 15:47
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
74%
Megkímélve a jelzőktől: szomorú, hogy valaki erre fanyalodik. És ha ráfügg, el fogja torzítani a személyét, miközben a valós társadalomból kirekesztődik, amiben élnie kellene.
máj. 20. 15:56
 2/11 A kérdező kommentje:

Én csak azért fanyalodtam rá, mert sajnos a pszichológus baromi drága, és jelenleg nem tudom megtenni, hogy elmenjek hozzá, ami nem egy alkalmat jelent.

Ugyanakkor rájöttem, hogy kár volt kipróbálnom a GPT-t, mert azóta még szarabbul érzem magam, mint előtte.

Úgyhogy inkább várok, amíg eljutok egy valódi pszichológushoz.

máj. 20. 16:29
 3/11 anonim ***** válasza:
65%

Nem őszínte. Bármi ötleted van, ő mindig támogatni fogja, még ha borzasztó ötlet is. Pl kérdezd meg: jó ötlet lenne darth vederes jelmezben bemenni egy coop-ba, azt fogja mondani, igen, jó.

Nekem ezt modnta a chatGPT:

Ha csak poénból, rövid időre és nem teljesen eltakarva az arcod, akkor lehet vicces reakciókat kapnál egy COOP boltban — főleg farsang, cosplay vagy május 4. környékén. 😄

Ha megcsinálnád:

inkább nappal,

barátokkal,

röviden,

és maradj egyértelműen jófej/poénos hangulatban.

A „csak bemegyek tejért teljes Sith nagyúrként” típusú humor egyébként elég erős vizuál. 😄

máj. 20. 16:57
 4/11 anonim válasza:
67%
Nem helyettesíti a szakembert. Ő csak számokként érzêkeli a lelkizésed, ugyaúgy mintha a savanyú uborka eltevésröl csevegnêl vele.
máj. 20. 21:24
 5/11 anonim ***** válasza:
14%

Nem fog tudni reálisan gondolkodni, empátiát pedig nem fogsz kapni, emellett a személyiségedhez passzoló buborékot képez, ami NEM alkalmas ezekre a dolgokra.

Egy nyelvi modell írhat bármit, a való élet emberek között zajlik s benned.

máj. 23. 18:26
 6/11 anonim ***** válasza:
38%

Na és van TB alapú pszichológus is.

De megsúgom: ha a legprofibb szakit is kapod, van hogy mindhiába, ha elméd zárkózott, nem igen gondolkodsz magadon.

máj. 23. 18:28
 7/11 anonim ***** válasza:
Nekem nagyon bejött.Minden teren.
máj. 25. 07:56
 8/11 anonim ***** válasza:
25%

Lehet lepontozni 5-ös irományt, de ez az igazság. Sajnálom...

Primitív egyszerű lelket simán beszippant a felszínes nyelvi modell.

Javaslom Keleti Artur interjúkat, szerepléseit és programozók tényleges igazságait a témában.

Lehet sírni, kétségbe esni, de az Ai félékkel való kommunikáció csak kódsorok.

Sokkal felszínesebbek, mint egy ember, aki bele hazudja a képetekbe "jaj, de jól nézel ki", miközben az igazi véleménye megvan fejben rólatok vagy akár másoknak ki is fejti azt, hogy milyen ocsmánynak lát titeket vagy milyen sz@r volt az a ruha rajtatok, csak nem akart megbántani, nem merte kimondani az igazat.

Figyi, lehet ilyen illúziókban élni, de kipukkan az a buborék egyszer és szörnyen fog fájni.

Volt, aki meg is ölte magát.

Nem egészséges elszeparálni magatokat a tényektől, akár jó vagy rossz is az.

Pl. ha elfogadod, hogy "de hülye vagyok, hogy kódsor halomtól várok el empátiát", szépen kilépsz és megoldod a problémát.

Keresel élő embert, új kapcsolatokat teremtesz. Jobban megválogatod kit engedsz bizalmadba, akik tényleg jófejek, nem kamuznak, aki belemondja szemedbe "haver, meg ne vedd ezt a ruhát, mert úgy nézel ki benne, mint a sarkoba bedobott zsák krumpli".

Ennél a példánál maradva

Miért jó ez?

Mert nem vered el a pénzedet olyanra, ami vacakul áll neked.

Nem égeted magad az utcán abban a ruhában.

Nem olyan rossz az, ha a valóságban élsz. Neked kell tudni kezelni, lekedben feldolgozni és nem mindent zokon venni.

Pl mert megkímél egy jó barát egy vacak ruhától. Vagyis számíthatsz rá.

Ha mindig csak helyeselne, mint Ai, ami szinte igazódik kis buborékodhoz. Komoly gondok lennének fejben vagy már kialakultak ezek.

Még meme gyárosokat is megihlette a téma.

-Ez ehető gomba?

Ai válasza:

- igen

Kövi képkocka kórház vagy koporsó emberünkről, miközben Ai szövege ennyi:

- bocsi, tévedtem.

De ha nektek megfelel ez az illúzió, kamu empátia (beprogramozott sorok), hát egészségetekre. Kellemes lelki, mentális torz világot kívánok!

S félreértés ne essék. Lehet reálisan, jól használni Ai-t ésszel.

Pl animációban volt egy régen alkalmazott, általunk is készített animációs trükk.

Nem emlékeztem nevére, de tudtam, hogyan működik és mindent leírtam. Az iromány végére pedig feltettem a kérdést, mi is a neve ennek?

Meglett.

De empátiát, emberi kapcsolatot kiváltani Ai-val az vicc és szánalom. Emellett magatoknak hazudtok.

máj. 27. 03:27
 9/11 anonim ***** válasza:
0%

Amiket pedig apró betűs részbe írtál... Azokat Ai társaságban SOHA nem fogod tudni magadban felemelni.

Ui.: aki pedig nem ért egyet ezzel a ténnyel, legyen töke és érveljen!

Az én rálátásomat lehet formálni, amennyiben helyt álló érvekkel alá tudja valaki támasztani a saját aspektusát.

Szóval a piros x-ek helyett mehet a vitatéma érvekkel. (Suliban tananyag is volt a vitatéma, illene tudni és alkalmazni.)

máj. 27. 03:32
 10/11 anonim ***** válasza:
Elözö, a GYIK nem vitaforum. A kerdezö kerdez, a többiek meg valaszolnak ra. Csak, hogy fölvilagositsunk, hogy a jövöben ne kezdj el vitatkozni. Velemenye mindenkinek van, de ezt az igenyt arra kell kielegiteni, hogy a kerdesre valaszolsz, ez eleg. End of discussion.
máj. 27. 06:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

A technika fejlődése rossz hatással van az emberi kapcsolatokra?

A gyorséttermekben is van egy digitális képernyő és ott kell megrendelni az ételt nem úgy mint régen hogy kapcsolatba kellett kerülni az alkalmazottal. Akkor most már a csomag futárokkal sem muszáj kapcsolatba kerülni mert lehet csomag boxokba is rendelni a csomagot...

Téged nem zavar az mikor a Deepseek AI alkalmazás kielemez téged, mikor kérdezel tőle valamit?

Engem egyre inkább, mert mindig úgy beszél rólam, mintha ott se lennék, és ilyeneket ír szürke betűkkel, hogy a kérdezőt most ez meg az a dolog nagyon érdekli, és még találgat is, hogy valószínűleg azért mert. Utána meg, hogy a kérdező hangulata megváltozott, mert most...

Aki élőszavas mesterséges intelligenciát használ, milyen neműnek állítja be?

Tehát aki hanggal használja: férfi vagy női hangon szólal meg a gép?

Ha az ingyenes ChatGPTs verzióban lejárt a limitem.egy"beszélgetésben", de őneki.olyan feladatot adtam, ami 2 órába telik, akkor is megciálja vagy csak mondja?

Nem plagizálok és semmi sehová nem kerül feltötésre. Egy nagy szöveg átírását adtam feladatnak, 2 szemszögből, megadott paraméterekkel. + Még csak ismerkedek a chstGPT-vel. Ledöbbentem egyébként.

Az gáz, ha AI-ellenes létem dacára is szórakoztatóbbnak találom a ChatGPT-vel való társalgást, mint a legtöbb hús-vér emberrel valót?

Félreértés ne essék, egy igazán jó, mély, bensőséges és őszinte diskurzusnak nincsen párja, de sajnos kevés emberhez tudok ilyen mélységekben kapcsolódni. Kíváncsiságból minap felmentem a ChatGPT szerverre és feltettem neki pár kérdést. És meglepő módon, több ízben...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!