Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Van egy bridg fényképezőm és...

Van egy bridg fényképezőm és szinte mindig zajos képeket lövök vele. Mit állítsak át rajta?

Figyelt kérdés

Próbáltam ISO-t, Flbontást és mindenféle módot program autómatától Natural fényig. Egy Fuji Finepix S580-am van.

Minden ötletet szívesen veszek.

Kint az utcán van amikor normális sikerül de pl a szobában nem.

2013. nov. 17. 01:33
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Illetve szerinted van valami gikszer ezzel a fényképezővel a képek alapján vagy ilyennek kell lennie?
2013. nov. 17. 15:04
 12/15 anonim ***** válasza:

Az előbb még azt írtad, ISO 100-on fotózol. :)

Ha ISO 100-on próbálod a szobát, akkor nem lesz zajos - a zaj a magas ISO miatt van. Viszont be fog mozdulni, mert a kevés fény miatt olyan hosszú lesz a záridő, amit a képstabilizátor sem bír kompenzálni.

2013. nov. 17. 15:16
 13/15 anonim ***** válasza:
Nikon DSLR-t használok, de mindenes, második gépnek nemrég akartam venni egy 100 ezer Ft körüli kompakt vízálló gépet. Nem a minősége miatt, hanem strandra, nyaralásra vinni, meg extrém képekhez, ahol víz is érheti. Nagyon lelkes voltam, már beszéltem az üzlettel is telefonon, ahol az eladó (jó ismerősöm) azzal kezdte, hogy "nem leszel elégedett a képminőségével". Gondoltam, hogy á, én nem vagyok olyan maximalista, különben is, 10 éve, amikor még kompakt gépem volt, az is nagyon szép képeket készített, azóta meg csomót fejlődött a technika, stb. Már indultam volna megvenni másnap, amikor csak ránéztem a neten még egyszer a témára, és kerestem GYÁRI tesztfotókat. Hát egy világ omlott össze belőlem, annyira rossz minőségű volt mindegyik kép. Szépnek szép messziről, de ránagyítva látszott, hogy úgy el vannak mosva a részletek (tengerparti táj, háttérben benyúló félszigeten fák, erdő, stb), hogy a fák levelei, a fűszálak meg minden olyan volt, mint ha festve lenne. Ez az automata (kikapcsolhatatlan) zajszűrők hatása. Ha nem lenne, ugyanolyan zajos lenne, mint az általad mutatott képek. Megapixel és zoomháború folyik jelenleg a gyártóknál az alsóbb szegmensekben, ahelyett, hogy tisztességes képminőséget produkáló gépeket készítenének. Egyébként a képeiden a fehéregyensúly is rossz, ezért van egy olyan sejtésem, hogy benned (is) van hiba a rossz képminőséget illetően. Hogy mi, azt nem tudom, de az automata ISO módot kerüld. Azt meg tudni kell, hogy szobában a villanyfény nagyon kevés a fényképezőgépnek, hiába érzékeled te úgy, hogy világos van. Ahhoz, hogy villanyfény mellett készíts képeket, még egy jó DLSR és egy jó fényerejű objektív mellett is 800-1000 körüli ISO-t kell használni. Csak a jó DSLR legalább nem produkál már akkora képzajt.
2014. szept. 7. 13:24
 14/15 anonim ***** válasza:
Elnézést, az előző hozzászólásomban tévedtem a rossz fehéregyensúllyal kapcsolatban. Megnéztem még egyszer a képeket, amiket linkeltél. Arról van szó, hogy a gép ennyit tud. A külső képeken látszik a borzalmas mértékű kromatikus aberráció, tehát az objektív eleve egy hulladék. De mivel azt írtad, hogy bridge gép, ez megtévesztett. Ez nem bridge gép, még ha annak is nevezik. Miért bridge? Mert "normális" markolata van? A bridge elméletileg átmenet lenne a kompakt és a tükörreflexes gépek között, tudásban is. Ez egy alsó kategóriás kompakt, ami soha nem fog zajtalan képeket készíteni. :(
2014. szept. 7. 13:32
 15/15 anonim ***** válasza:
Kis szenzortól mit várunk?... nem lesz szép képe, főleg bent nem. A kinti is elég rossz minőségű nem még a benti.
2015. ápr. 22. 11:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!