Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Ha a sütő legaljára teszek...

Ha a sütő legaljára teszek egy öntöttvas tepsit és abban sütök pizzát, az árthat a sütőnek?

Figyelt kérdés
Tehát nem a legalsó rácsra teszem, hanem közvetlenül az aljára. Sima átlagos elektromos sütő, 250 fokot tud.
ápr. 7. 21:51
 1/8 anonim ***** válasza:
19%

Nem ajánlott, sérülhet a bevonat.

Meg amúgy mi értelme? Csak odaégne az alja, miközben a teteje még nyers.

ápr. 7. 22:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
Próbálom röviden leírni mi értelme. A pizza akkor jó ha hamar sül meg, pl. nápolyi stílusú 1-2 perc alatt, new york stílusú 6-8 perc alatt. Ehhez nagyon fontos, hogy alulról minnél magasabb hőt kapjon (persze egy határig, ez kb 450 C fok egy 1-2 perces sütésnél). Sima otthoni 250 fokos sütőben elég esélytelen az 2-3 perces sütés is, tehát olyasmit akarok kihozni amit amúgy is 6-8 percig kéne sütni. Ha véletlenül úgy veszem észre, hogy 6-8 perc alatt odaég az alja, akkor még mindig átállíthatom a sütőt grill funkcióra ami felülről ad nagy hőt, és mondjuk 3-4 perc után ráteszem a legfelső rácsra, hogy felül is pont jó legyen. Hasonló szöszölésekkel már próbálkoztam, serpenyőben elősütéssel pl., de nem ugyanazt a hatást hozza mintha végig sütőben készült volna.
ápr. 7. 22:29
 3/8 anonim ***** válasza:
Tegyél alá alufóliát, akkor a sütő sem bánja.;)
ápr. 7. 23:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
77%

Semmi baja nem lesz a sütőnek #1-es, ha nem húzogatja az alján az ötöttvasat csak beteszi.

Hagyd felmelegedni 250 fokra, és tartsd hőfokon vagy 5-10 percet, hogy mindenütt, ne csak a fűtőszálak mentén legyen forró. És utána vesd be a pizzát bevetőlapáttal.

[A kovászos kenyerem is szépen megsül a hőlégkeveréses villanysütőben, pedig annak is jó lenne a kemence :-) ]

ápr. 7. 23:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszi!
ápr. 7. 23:42
 6/8 anonim ***** válasza:

Pizzasütés akár vason akár kövön nem így megy ahogy szeretnéd. Ezeket a dolgokat elő kell melegíteni, vagyis önmagában fél-1 órát max hőfokra tekert sűtőben hagyni. Ezen felül is akkor kapod a legjobb eredményt, ha az előmelegített követ,vasat inkább a sütő felső harmadában használod, alsó-felső sütést használva.

Ahogy te szeretnéd, úgy az alja megég, a feltét meg nyers marad, pont úgy ahogy a régi gázsűtőben nagyanyáink kokszosra sütötték a pogácsa alját.

Sokat sütök elektromos sütőben, pizzakövön pizzát, és nekem ez a technika vált be a legjobban, ja,és végig megy a legkeverés. Plusz tanács,hogy amennyiben mozarellát használsz, akkor azt érdemes széttépkedni, és óvatosan több fokozatban megmikrózni, majd kinyomkodni belőle a vizet. Sajnos a sütő hőfoka kevés,hogy elpárologjon az összes nedvesség,ami kijön belőle, és csak eláztatja a tésztát, így viszont jó eredményt kapsz 😉

ápr. 8. 00:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

Minimum 100 celsius fokkal vagyunk a szükséges hőfok alatt, ezen nem segít sem az előmelegítés sem az öntöttvas alátétlap, sem a kerámia alátétlap, én vagy 2 évet kísérleteztem ezzel. Az eredmény= sz*r.


Otthoni sütőben nem lehet normális pizzát sütni. Persze ilyen-olyan, pizzára hasonlító dolgokat lehet, de sosem lesz jó. Vagy veszel egy normális pizzasütőt vagy sütögetsz más dolgokat.

ápr. 8. 09:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
A sütőnek semmi baja nem lesz.
ápr. 9. 11:51
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!