Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Indukciós főzőlap: Mennyire...

Indukciós főzőlap: Mennyire vagytok megelégedve vele?

Figyelt kérdés
Elsősorban háziasszonyoktól kérdezem, nekem is van egy ilyen indukciós főzőlapom, de én valahogy nem nagyon vagyok oda érte.Az addig oké,hogy megvannak az előnyei pl:energiatakarékos vagy gyorsabban lesznek készen bizonyos ételek plussz nem égeti meg a kezedet.Viszont szerintem vannak hátrányai is pl: a multkor tejberizst akartam csinálni.Bele is tettem a lábosba a tejet és bele a rizsát,bekapcsoltam az indukciós főzőlapot,rátettem a lábost,erre forrt is rendesen,de éppen ezért állandóan ott kellett állnom mellette, hogy ki ne forrjon amikor már már ki akart futni a tej állandóan le kellett vennem róla és így is amikor már úgy gondoltam, hogy már elég lesz kiderült,hogy a rizsa még mindig nem főtt meg,vagyis kemény maradt. Arról nem is beszélve,hogy bizonyos ételeket csak kifejezetten lassan kell elkészíteni, szóval nem szabad hirtelen nagy hőfokon megcsinálni.Próbáltam már 1-es fokozaton is, de még ott is ugyanaz az eredmény,vagy valamit rosszul csinálok?Van ebben valakinek tapasztalata?
2012. máj. 26. 11:43
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Mint azt írtam is: a márkája:ART-LAND és 30 év garancia van rá.Szüleim vették 80 lepedőért, úgyhogy szerintem ezért már nem lehet gagyi.Csak, úgy látszik, hogy a magyar nyelvű termékleírás mégiscsak lemaradt.
2012. jún. 6. 16:11
 12/18 anonim ***** válasza:
Úgy legyen, bár 30év garancia, példátlan :-)
2012. jún. 6. 19:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/18 anonim ***** válasza:
28%

Kedves kérdező!

Elmondom neked a lényeget, hogy értsd! Az indukciós főzőlap nem úgy főzi meg az ételt, hogy egy lábasban ráteszed a sparheltre, és amelyik része érintkezik a vasplatnival, az főlni kezd. A többi meg később. Meg kevésbé. Ennél az újmódinál az étel belekerül az indukciós térbe, és ezáltal, egyszerre főni kezd az egész. Ehhez mindössze olyan VASLÁBAS kell, ami vezeti az indukciót. Ez egyrészt rá van írva az edény aljára, másrészt egy kis mágnessel meg lehet nézni, ha gondot okoz az olvasás. Ha fogja a mágnes ( pl. a férjed mágneses csavarhúzója, mágneses játék stb), akkor a lábas alkalmas. Ráadásul az erre alkalmas lábasok alja vastagabb, jól tartja a hőt, amit az indukció állít elő az ételben ( anélkül, hogy maga a főzőlap megmelegedne!), ezért ( is) kevesebbet fogyaszt. A figyelmes és gondos háziasszony így nem is ég meg tőle. Másrészt nekem még a rezsómon is lehet állítani a hőfokot, meg az időt Nyilvánvalóan más kell a mákos tésztához, és más a bableveshez. Te egy nagyon jó ajándékot kaptál a szüleidtől, tanuld meg használni. Másként rád illik a mondás: malacnak zsebórát?

2012. jún. 7. 15:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/18 anonim ***** válasza:
Én is annyit tudok mondani, hogy tanuld meg használni. Soha olyan puha rántott húst nem sütöttem még, mint az indukcióson, nemhogy csizmatalp legyen. Ráadásul a tejberizsem is mindig tökéletes, annyit, hogy sokkal hamarabb kész van, de ugyanolyan, csak nem kell 20 percet ott rohadnom a fazék mellett.
2012. aug. 17. 13:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/18 anonim válasza:
100%
Bár régebbi már a kérdés, azért leirom én is a tapasztalataimat. Indukciósom én úgy főzöm a tejberizst, hogy van egy rozsdamentes edényem, amin belül teflonszerű bevonat van. Felforralom a tejet benne a rizzsel, oldom benne a cukrot, közben persze kavargatom fakanállal. És mikor már erősen forr, kikapcsolom a főzőlapot, az edényre rádobok egy fedőt. És így hagyom kb 30percet fedő alatt a maradékhőn. És puha és finom. És nem állok sokáig felette. :)
2013. febr. 16. 14:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/18 anonim ***** válasza:

Az indukciós főzőlap az örvényáram miatti melegedéssel főz. Tehát nem az ételt melegíti, hanem kimondottan a mágnesezhető edény alját. Az edény lehet rozsdamentes is, mert a rozsdamentes anygok is különbözőek, van amelyik ötvözetet fogja a mágnes, van amelyiket nem. Például a nikkel nem vas, de fogja a mágnes. Az olcsóbb főzőlapoknál nem eléggé finom a szabályzás. Nekem is ilyen olcsó van, amin 70 fok felett 100 fokot lehet beállítani, azon meg nagyon forr a víz, nyilván nem nagyon pontos a 100 fok. Én úgy oldottam meg a "finomszabályozást", hogy az edény alá olyan csempét teszek, ami nem reped el a melegtől. Ezáltal, ha felemelem, csökken az indukciós térerő, csökken az energia és kevésbé melegszik.

Tettem már alá vékony deszkát is, de az a lábos melegétől meggyulladhat, főleg ha sütünk benne. Az indukciós főzőlapban közvetlenül az üveglap alatt egy lapos tekercs van, a tekercs által létrehozott nagyfrekvenciás mágneses tér melegíti a mágnesezhető edényt.

Egyébként olyan anyag felel meg alátétnek, ami melegedés hatására nem pattan el.

Alumíniumot nem próbáltam, de megpróbálom. A vas alátét szerintem nagyon lecsökkenti a hatásfokot, mivel az alátét fog melegedni, mert rövidre zárja a mágneses erővonalakt és a lábas csak a vas által kibocsátott hőtől melegszik. Egy nem mágnesezhető anyagnál pedig a lábas melegszik, az alátét a lábastól veszi át a hőt.

Hőálló üveg alátét is megfelelne, csak azt nem könnyű szerezni, ami megfelelő méretű.

Vagy teflon alátét is, - a teflon 300 fokig hőálló, annyi még sütésnél sincs.

2013. szept. 20. 13:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/18 nlorant82 válasza:
Keressen hozzá a netten leírást amúgy ez a fajta készülék ami Önnek van nem ér többet mint 18.000Ft! A termékbemutatókon mindent arany árban adnak!
2014. okt. 3. 07:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/18 anonim ***** válasza:
Nem a leírás a lényeg! A lényeg az, hogy az indukciós főzőlap nem tudja pontosan beállítani a hőmérsékletet, miután gyakorlatilag csak az edény melegszik, a főzőlap nem. Nekem van indukciós és sima kerámialapos tűzhelyem is. A kerámialaposon beállítom a hőmérsékletet, beállítom az időt és annál biztosan nem fut ki és időre megfő az étel. Az indukcióson csak az időt lehet beállítani, a hőmérséklet beállítás az nem sokat ér. Ha tojást akarok főzni és ott állok mellette, arra jó. De ha olyasmit főzök, - mint például egy jó húslevest, - ami nagyon lassan, épphogy csak gyöngyözzön, azt a kerámialaposon főzök. Annál biztosan tudom, hogy tíz perc, vagy ötven perc múlva is ugyanolyan hőfokon lesz. Ez olyan, mint a mikrohullámú sütő. Az is csak gyors melegítésre, gyors főzésre való, de abban komoly ételt nem főzök, jó szerivel inkább csak melegítésre használom. Minthogy sütésre fritőzt (rozsdamentest, nem műanyagból készültet) használok, mert az gazdaságosabb mindkét tűzhelynél, (hiszen az közvetlenül az olajat melegíti egy merülőforralóval), a műanyag fritőzt meg az életben nem lehet rendesen letakarítani. Sajnos, meg kell tanulni, hogy a konyhai eszközök nem univerzálisak, minden konyhai művelethez a legjobbat kell kiválasztani. Ezért van elektromos sütőm is, mert ott mind a hőmérsékletet, - alul-felül külön, mind a légkeverést, mind pedig a sütési időt is be tudom állítani.
2014. okt. 4. 19:02
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!