Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Minimum hány wattos eszpresszó...

Minimum hány wattos eszpresszó kávéfőző mondható jónak?

Figyelt kérdés

735 W már elég?


köszi



2014. jan. 21. 10:14
 1/7 anonim ***** válasza:
Jónak mondható. De 1500 körül vannak a jobbak.
2014. jan. 21. 10:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:

De krémes, habos kávét lehet vele csinálni?


Ill. egyéb forró italokat, pl. capuccino.



Nem ipari használtra kellene, hanem otthonira.

2014. jan. 21. 22:15
 3/7 anonim válasza:
Nem a watt teljesítmény számít, hanem az, hogy hány bar nyomással készíti a kávét. Nekem Sa.co van, 15 barral dolgozik. Karos, nem darálja a kávét, de kévépárnával is lehet használni. Kapuccsinót is , tejhabot is tud, de nem automata. Finom selymes vastag habos kávét főz, de nem Ka.avánból! Én azért vettem ilyet, mert sokféle kávét tudok vele készíteni,: nagyon rövid erőset, hosszút, gyengét (ilyenkor koffeinmenteset keverek hozzá), ha vendég jön, kávépárnát is tudok ajánlani...Ami nekem van, kb 50e Ft volt (acél , de fekete műag házzal 30 e körül volt kapható kb 1 éve. Van kávéfórum ott sokat olvashatsz gépekről, kávékról...kávékorzó - ezt keresd! Jó kávézást!
2014. jan. 22. 21:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
Ha nem értesz hozzá, ne vezesd már félre szegényt! Abban persze igaza van mr. főokosnak, hogy nem a teljesítményén múlik, hogy jó kávét készít-e, de abban nincs, hogy a nyomáson. Az eszpresszó szabvány 9 bár nyomást ír elő, az egy dolog, hogy parasztvakításként a sz...r minőségű gépekben mindenféle nyomásfokozóval érik el, hogy legyen crema, mert különben egy vacak lenne az egész, amit készít.
2014. jan. 23. 16:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
Akkor min múlik, hogy jó, krémes kávét és forró italokat lehessen vele készíteni?
2014. jan. 23. 18:02
 6/7 anonim ***** válasza:

Azon múlik, hogy:

1. frissen pörkölt (1-2 hetesen, nem 1 évesen, ahogy boltokban sokszor látod)

2. frissen őrölt

legyen a kv. Emellett minél robustásabb, annál krémesebb, de ez nem jelenti azt, hogy annál finomabb is! Itt jegyezném meg, hogy attól még, hogy robuszta, lehet minőségi, csak nem ez a jellemző!

Ha megvan a 9 bár nyomás, az kellően gyorsan felépül, és kb. meg is marad végig, az is segít.

Önmagában a kremához ez elég is. Ez még nem minden egy jó eszpresszóhoz. Azért is jegyeztem meg, hogy ha csak a krema a cél, megfelel a gagyi robuszta is, sőt a nyomásfokozós megoldások is, az íz élmény elérése ellenben nem hanyagolható el!!!

2014. jan. 27. 07:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Ja és még egy fontos dolog: Nehogy bedőlj a reklámnak, amiben bögrében mutogatják a "valódi olasz eszpresszót"!!!

Tehát ne bögrében várj cremát, hanem eszpresszós csészében! Nyilván minél nagyobb a felülete, annál alacsonyabb lesz a crema, és ha már nem zár, az már nem jó! A crema lényege ugyanis elsősorban nem a díszítés, sőt nem is a crema íze, hanem az aromazáró hatása!

2014. jan. 27. 07:18
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!