Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » A Delonghi vagy Krups kapszulá...

Mex11 kérdése:

A Delonghi vagy Krups kapszulás gépek a jobbak?

Figyelt kérdés
2018. dec. 10. 10:33
 1/8 anonim ***** válasza:
89%

Mindegyik egy kalap .......

Kotyogos forever! <3

2018. dec. 10. 10:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:

Kotyogóst megszokják sokan, pedig 92 °C felett a kávé megég, aroma és egyéb összetevői károsodnak.

A kotyogós azzal nem "törődik", hogy hány fok, csak tolja neki.

2018. dec. 10. 11:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
88%

Kit érdekel hogy hány fok, ami inkább a reklám része. Azt csak azért nyomják hogy valahogy eltudják adni.

Mi is vettünk ilyen kapszulás vackot mert hát hagytuk magunkat rábeszélni.

De rövidesen vissza tértünk a kotyogóshoz, sokall de sokall jobb kávét lehet vele csinálni

Na persze ha jön valaki vendég, akkor mi is megmutatjuk hogy : Figyeljetek csak , nekünk is van ilyen ám!!!

2018. dec. 10. 12:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

Komolyan, melyik reklámban hallottál ilyet, hogy 92 fok?

De mindegy is, ezt véletlenül nem a reklámozók találták ki.

A kávékészítésnek is megvan a tudománya, kémiája, szakértői, gourmandjai.

Az elkészítésnek különböző módjai.

Bárkit megkérdezel, aki ezzel komolyabban foglakozik, a kotyogóst csak lesajnálják.

Természetes, aki megszokja az ilyen "égetett kávét", neki az a jó.

Igazi ínyencek meg szájukba sem vennék, ez ilyen dolog.


Annyira engem sem hoz lázba a téma, viszont valamikor átnéztem nagyjából az internetes szakirodalmat, amiből kiderül, hogy ez a 92 °C egy szakmailag elismert, fizikai tény.


Hasonló, mint a méz, ami például 40 °C felett tönkremegy, de az mondjuk olyan szinten, hogy ilyenkor már többet árt az embernek, mint használ.


De vannak kávés szakfórumok is, meg lehet kérdezni az Indexen is, ha valaki nem hiszi.

2018. dec. 10. 13:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

"A kávékészítés első folyamataként a gép lyukakat szúr a kapszula két végén, majd kiemelkedően nagy (12-20bar)nyomással forrásban lévő vizet présel át rajta, ettől lesz a kávé igazán krémes és telt aromájú"


Akkor ez a "forrásban lévő" víz hány fokos? :)

2018. dec. 10. 16:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

#5 vagyok

Még valami:

[link]

2018. dec. 10. 16:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

4.!!!!

Eszem azt a reklámon nőtt zagyva fejedet.

Mind hülyeség amit leírsz, süt belőle az ilyen Rtl klub főző séfek gagyi szövegelése.

2018. dec. 11. 06:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Nem tudsz olvasni? Pedig világosan írtam, hogy GOOGLE.

Nem ismered azt a közismert műsort?

Akkor alább "szemezgetek" belőle.

TV-t sem nézek, nemhogy gagyi RTL Klubot. (Mármint a TV-n csak a TORRENT nevű szabadon fogható csatorna fut kizárólagosan.)

Tudtad? Torrenten nincsenek reklámok egyáltalán. Úgyhogy nem tudom, miről beszélsz, de ismerem ezt a képzelődő típust egyébként, akik benéznek bármit a fejükbe, ami neki épp tetszetős. Csak normális gondolkodásra képtelenek.


[link]

Eszpresszókávé

A magyar származású Francesco Illy (Illy Ferenc) fejlesztette ki a kávé vákuumos csomagolását, valamint a presszókávé-automata elődjét.

Eszpresszókávéról (röviden: presszókávé, de olasz eredete után elnevezése "espresso") akkor beszélünk, ha a 88-92 °C-os vizet 9 atmoszféra nyomással préseli át az erre alkalmas gép a mintegy 7 g őrölt kávéból készült, tömörített "pogácsán", 20-30 másodperc alatt. Az eredmény 25-35 ml főzet. A rövidebb espresso-t ristretto-nak, a hosszabbat lungo-nak hívják. Ezek szolgálnak alapul a cappuccino, a macchiato, a latte macchiato és számos más kávéital készítéséhez. A megfelelő minőségű kávéból a fenti paraméterek betartásával készített espresso tetején 2–4 mm vastagságú, hosszabb ideig megmaradó sűrű krém (crema) képződik.


[link]

A presszókávét a XX. század elején kísérletezték ki Olaszországban. A pörköltkávé értékes íz és aroma anyagait legtökéletesebben ez a készítési mód nyeri ki. A presszógép magas nyomással 88-92 fokos vizet présel át a tömörített darált kávé pogácsán, mintegy 25 másodpercen keresztül, melynek eredménye 30 ml friss eszpresszó kávé.


[link]

Pár ökölszabályt érdemes szem előtt tartanunk a jó végeredmény érdekében. Mindig használjunk frissen őrölt és pörkölt kávét ellenőrizhető forrásból, és lehetőleg kiváló minőségű, alacsony ásványianyag-tartalmú vizet, a hőfokot 92 és 95 Celsius fok közé igazítva. Az optimális kioldáshoz az őrlemény mérete körülbelül kristálycukor méretű legyen, és 200 ml italhoz 12 g kávét használjunk.


[link]

A legideálisabb, ha 92°C fokos vízzel, 9 bar nyomás alatt engedi le a kávét, előmelegített csészébe. Az őrlemény finomságának olyannak kell lennie, hogy az első kávécseppek mintegy 5 másodperc múlva jelenjenek meg, és egy adag eszpresszó 20-30 másodperc alatt folyjon át rajta. Végeredménynek 30 ml eszpresszót kell kapni, tetején a mogyoróbarnán csillogó cremával.


[link]

Kézi forrázásos filter esetén a víznek kb. 92 - 95° C hőmérsékletűnek kell lennie, tehát nem szabad forrnia - különben a keserű anyagok dominálnak. A kávé frissen elkészítve a legfinomabb. Ha az éppen szükségesnél nagyobb mennyiség készülne, töltse át a kávét egy termoszba.


[link]

Az espresso kávégép

A kávéfogyasztók többsége a espresso híve. Az eszpresszókávé elkészítése során a 80-92 °C-os víz 9 bar nyomással préselődik át a nagyjából 7 g őrölt kávén.

2018. dec. 11. 09:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!