Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Miért ragad bele a rizs...

Miért ragad bele a rizs mindig a rizsfőzőbe?

Figyelt kérdés

Kimérek valamennyi rizst, 2x annyi vizet adok hozzá, de az alja örökké beleragad, ha meg csak pl 50 gramm rizst csinálok akkor az egész beleragad kb és lehet kapargatni :D Mit kellene csinálni? Olajat az aljára? Vagy több víz? A leírásban nem szerepel semmi ilyen...


Ja és még 1 kérdés: A sót a végén kell hozzáadni nem? Amikor a vízbe öntöttem főzés előtt a végére teljesen lecsapódott mindenhova a só ahogy gőzölgött :/


Köszi



2019. febr. 25. 21:08
 1/4 Ypszilon1980 ***** válasza:

Nesze neked rízsfőző....

Egyébként engem is érdekelne a dolog, bár én azt gondolnám, hogy tapadásmentes a bevonata.

2019. febr. 25. 22:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
tapadásmentes, mert viszonylag könnyen lekaparható a műanyag keverővel amit adtak, és a szivacs is könnyen leszedi a cuccokat, de akkor is leragad az alja ... :( Vagy ez ilyen járulékos veszteség lenne ? Lehet ilyen 1 kiló rizsekre van kitalálva a főző nem 50,100 grammokra :D
2019. febr. 25. 23:00
 3/4 anonim ***** válasza:
0%

edénybe kókuszolaj (nem büdös!!!!) vagy zsír vagy olaj

felmelegít

rá a rizs (szárazon)

közben 1,9x annyi víz a vízforralóba felforral

rizst pirítom teljes gázon amíg el nem kezd fehéredni a lényeg, hogy forró legyen a rizs - sok hőt kell beletenni a szemekbe!

megsózom

rá a forró víz

elkezd zubogni, leveszem a tüzet

beledobok egy hagymát és/vagy kicsi vegeta vagy leveskocka (hivatalosan csak sóval és hagymával kell ízesíteni a rizst)

lassan, fedő alatt addig főzöm amíg el nem forr róla a víz.

lekapcsolom, úgy hagyom 20 percig - nem nyúlok hozzá

utána fellazítom, átkeverem hogy a maradék víz(gőz) újra át tudja párolni

megint békén hagyom 20 percre.

tökéletes, pergős, ízes, puha még 3-4 nap múlva is!

nem kell rizsfőző, csak megfelelő párolási technika!

a leggagyibb legolcsóbb szemét rizsből is jó eredmény érhető el ezzel a tecnikával.


ha száraz lesz több víz

ha taknyos lesz, kevesebb víz

de szerintem rizsfőzőben nem lehet normális rizst csinálni.

fel kell hevíteni a rizst és a vizet is, mert így érhető el, hogy a rizsszem külső és belső része is egyszerre kezdjen főni.

Ha nem jól csinálod a külső része puha lesz, a belső kemény marad.

2019. febr. 26. 00:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
A lényeg, hogy át kell mosni a rizst!!! Mielőtt főzöd, hideg vízbe többször is át kell mosni, amíg a víz teljesen átlátszó nem lesz, amit ráöntesz. Ha már tiszta, akkor mehet a rizsfőzőbe. Nekem volt silvercrestes rizsfőzőm egyszer főztem benne és vissza is vittem. Vékony falú edény van benne, nem minőségi. Xiaomi rizsfőzőm van kiváló. Még sose égett le benne semmi.
2020. jan. 29. 10:17
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!