Mitől okos egy okostelefon?

válasza:

válasza:Nagyon leegyszerűsítve attól, hogy nem csak egy telefon funkcionalitására - hívások létrehozására és fogadására - alkalmas, hanem egy számítógép képességeit hordozza magában.
Így például az 1980-as években a kijelzővel ellátott, a hívószámok vagy az előfizetési díjak kezelésére alkalmas telefont is már "okosnak" említette az angolszász irodalom.
Az 1990-es években a hordozható, mobiltelefonnal egybeépített személyi asszisztensek (Personal Digital Assistant, PDA) - IBM Simon Personal Communicator, Ericsson GS 88 "Penelope", Nokia 9000 Communicator - váltak "okossá".
Bővebben: [link]

válasza:

válasza:

válasza:Általánosságban az okos eszközök arról ismerhetők fel, hogy informatikai hálózaton kommunikálnak.
TV-nél is itt van a választóvonal.

válasza:Az enyém nem kommunikál a hálózaton, mert letiltottam.
Akkor az nem okos így már? :)

válasza:

válasza:"és tetszés szerinti alkalmazások telepíthetők"
Már ha a tetszés szerintit úgy értjük hogy csak azok közül választhatunk tetszés szerint amiket képes futtatni.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Szóval nemrég töltöttem le a QR Scanneres appet ( arra a célra hogy szkennelje be az igazolványomat ) és azóta nem tudok szabadulni a végtelenül aggresszív reklámok megjelenésétől amikor próbálom használni szinte az összes telefonomon lévő funkciót/applikációt ... ...
Sziasztok! Úgy döntöttem, lecserélem a jelenlegi telefonomat. Ami számomra fontos: jó akkumulátor és jó kijelző. A hangszóró minősége nem igazán lényeges, a kamera pedig csak másodlagos szempont. Nem játszom olyan játékokkal, amelyek miatt gamer telefont vennék,...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!