Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Sony Ericsson Live/Xperia...

Sony Ericsson Live/Xperia mini/Xperia mini pro vagy Nokia 500/700?

Figyelt kérdés
Új telefont szeretnék vásárolni, de 3 telefon szimpatikus. Egy Nokia 500 (vagy a Nokia 700), amivel kapcsolatban nem lenne kérdésem (de ha van tapasztalatod, kérlek írd meg). A kiszemelt Sony Ericsson telefonoktól félek, ugyanis van egy másfél éves Sony Ericsson W595 típusú telefonom, ami teljesen megőrült a garanciája lejárta után. Lefagy, újraindul magától üzem közben és olyankor valami kitörlődik rajta, vagy átáll. Sorolnám: nyelv átállás, sms-ek törlődése (kimenő, bejövő, piszkozatok, minden), összes névjegy a telefonmemóriából (olyankor mást nem tudok csinálni, a SIM kártyáról újra átmásolom őket), a gyárilag tárolt képek, alkalmazások, játékok, videók, híváslista, témabeli hibák, média menüm teljesen hiányzik (amikor megnyitom teljesen üres, szöveget nem mutat, de tudok benne lépegetni ha épp azt találom el amit akartam), nem készít fotót (de videót ugyan úgy felvesz), nem találja a média gombra (oldalt) kattintva a zenéket, illetve nem játssza le őket és kiírja, hogy a médiafájl nem található (nem memókártya elmozdulás miatt), fényképező módból átváltáskor nem találja a képeket (kiírja, hogy nem találhatók képek), de ezek a médiafájlok egyébként a fájlkezelőjében benne vannak és működnek, elfelejti az időt és a dátumot, hibás fájlnak mutat néhány fotót és képtelen olykor még onnan is megnyitni, amikor a számítógépemhez kapcsolom az USB kábellel, alkalmanként nem találja meg, nem kapcsolódik rendesen és hasonlók. Persze a felsoroltakon kívül akad még egyéb más, ami nem jutott eszembe vagy nem vettem észre még. Úgy gondolom ezek után van okom félni attól, hogy ha újra Sony-t veszek előfordulnak ezek a hibák, esetleg ehhez hasonlóak a garancia lejárta után. Egyébként a Nokia mellet még a Sony Ericsson Live, a Sony Ericsson Xperia mini és a Sony Ericsson Xperia mini pro tetszett meg és a kérdést ezért tettem fel, nehogy úgy járjak, mint a jelenlegi Sony telefonomnál. Akinek bármilyen problémája volt valamilyen Sony Ericsson típusú telefonjánál, vagy a fenti három valamelyikénél, kérem írja meg! De írhatják a Nokiás telefontulajdonosok is a véleményüket, tapasztalataikat és melyiket miért ajánlanátok vagy vennétek meg?
2011. nov. 4. 21:11
 1/10 anonim ***** válasza:

A Live valahogy nem tetszik.

Ha qwerty-s telót akarsz, akkor a pro, ha pedig nem, akkor a sima mini-t. De a qwerty-s teló hamarabb fog tönkremenni, mint a rendes. Tapasztalat..

2011. nov. 4. 21:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:

Szerintem ne Nokiát vegyél (legalábbis addig amíg Symbiant használ). Én a Sony Ericssonok közül választanék, és szerintem nem kell félned attól hogy nagyon hamar tönkremenne, mert ezek a SE-k nem ugyanazok amik régen voltak. Például USB-s gondod nem hiszem hogy nagyon lenne, mert nem az a régi hossuúkás csatlakozó van, hanem MicroUSB. Ráadásul a felsoroltak öözül mindegyiken Android van, amire rengeteg alkalmazást letölthetsz. Egyébként a felsorolt Sony Ericsson telók közül a Mininek, és a Mini Pro-nak jobb a kamerája a Nokiáénál,(ha ez szempont).

Én ha bármilyen telót választhatnék most az a Sony Ericsson Xperia Neo lenne, de a felsoroltak közül talán az Xperia Mini Pro, de mindenképp a Sony Ericssonok közül.

2011. nov. 4. 23:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim válasza:
nekem x10minim van.Az android miatt vettem.csak ajánlani tudom.rengeteg alkalmazás,nagyon megér!
2011. nov. 6. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
Nokia 500. Ár/érték arányban nagyon jó és a Symbian Belle is egy jó op.rendszer.
2011. nov. 6. 14:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
Ezek közül egyértelműen a Nokia 700 a legtetszősebb, mármint belsőleg. Külső szubjektív, nekem nem a tetszik a rács a hangszórónál. Viszont a teló jó, teljes fémház, AMOLED kijelző és Gorilla Glass.
2011. nov. 6. 14:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
41%

a Nokiák szóba sem jöhetnek!

ezek közül mindenképp SE Xperia mini Pro!

2011. nov. 6. 16:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:

14:57


Ezt úgyis a kérdező dönti el, mi jöhet szóba, kedves utolsó. Ha ennyire határozottan ellenzed a Nokiát, akkor írhatnál egy elfogadható indokot. Ha a Symbiannal vagy az app-okkal kezded, akkor neki se láss, mert alapból kilőhető egy érdelmes magyarázattal. A 700 semmivel nem rosszabb és nem is butább a Pro-nál, ráadásul Nokiáról beszélünk. Ezalatt nem csupán azt értem, hogy nagyonbb név vagy jobb gyártó, de megbízhatóságról is szól a dolog.

2011. nov. 6. 16:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
88%

ez az én véleményem!

igen a kérdező dönti el ,de akkor minek kérdezi meg ? gondolom azért mert a mi véleményünket kéri!

és az én véleményem az hogy a Nokia szóba sem jöhet!

egy ronda készülék, régi op rendszer ( az is ronda szerintem egy androidhoz képest)

2011. nov. 6. 16:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Az, hogy ronda vagy sem, szubjektív. A SE se egy szépség, szörnyen néz ki, ráadásul rettentően vastag. Az Android egyszerű, hagyományos ikonjait ráadásul nem lehet megváltoztatni, a Symbian-t olyanná alakítod a témák segítségével, amilyenné csak szeretnéd. Ennyit a rondaságról =)
2011. nov. 6. 16:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Én nem a "szépsége" miatt kérdeztem egyik telefont se, hanem a megbízhatóság és az, hogy ezek a hibák lehetőleg ne jöjjenek elő újra a következő telefonomnál is, mert akkor megint csak másfél évre vásároltam meg. Egyébként köszi az eddigi válaszokat mindenkinek! :)
2011. nov. 8. 20:43

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!