Lg optimus 4x HD telónak eltünt az imei száma, mi a teendő?
alaplap cserével? nem ér annyit az egész sztem
nincs valami szoftveres megoldás rá pl, root, bl nyitás stb?
Ez általában (ha magától következik be, nem szoftveres mókolás után) hardverhiba, szoftveresen nem fogod megoldani.
Kis magyarázat: A modern okostelefonokban a tényleges mobilhálózati kapcsolatokat a fő processzortól (AP, application processor) független baseband processzor (CP, cellular processor) kezeli. Ez olvassa be a SIM-et és kezeli a mobilhálózatot. Ha elromlik, a telefonod jellemzően nem látja a SIM-et, nem mutatja az IMEI-t, és nem látja a mobilhálózatokat sem. Segélyhívás nem megy ki, és ha bemész a beállításokban a telefon adataiba, és ott megnézed a baseband verziót (fordítástól függően lehet modem vagy "alapsáv" is), azt fogja mondani, hogy "ismeretlen". A tapasztalat az, hogy ha ez elromlik, akkor kuka az alaplap. Ez lett a végzete sok Galaxy S2-nek, iPhone 4-nek, és valszeg a te telefonodnak is.
Értem! Köszi a választ!
Akkor kuka az egész telefon ezek szerint, még talán fényképezőnek jó, mert a wifi is rossz lett rajta evvel párhuzamosan.
Megnéztem a szervíz menübe a baseband info-nál nem ír semmit úgyhogy akk az a hibája :/
kár pedig már rootoltam, nyitottam bl-t hogy majd megcsinálom, de akkor ezek szerint felesleges :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!