Milyen telefonot ajánlanátok?
A samsunk galaxy s2 telefonom kezd tönkremenni, amit nagyon sajnálok mert szerettem ezt a telefont:/
Milyen hasonló telefonokat ajánlanátok? Amik kinézete és teljeeítményre is hasonlóak? Androidosat szeretnék, és valami viszonylag könnyen kezelhető telefont, mint amilyen ez is.
Tapasztalatokat is írjatok, hogy nektek mi vált be!:)
Valami strapabíró telefont keresek ami évekig jól bírná.
#1 Bizonyára te is tisztában lehetsz a mai telefonos piaccal :))
Kérdező: Milyen árkategóriában gondolkodsz? Csak Samsung, vagy jöhet más Androidos is?
#3 Az, hogy kínai telefonom van, tehát elsőkézből tudom, hogy milyen. Az áráért brutál készülék, van hogy hetente érkezik frissítés vagy javítás rá, magyarul nem hanyagolják el. Mikor találtam benne bugot, írtam nekik, és válaszoltak, tanácsokat adtak, aztán látták, hogy ez valóban általános hiba, és már javítás alatt áll.
Míg egy Samsungot kiadnak úgy, hogy rettenetesen túl van árazva, alig adnak ki rá frissítést, és ha szervizbe viszed hardveres hibával, akkor visszaküldik egy szoftverfrissítéssel, plusz a Touchwiz és az optimalizáció gyerekcipőben jár a felsőkategória alatt. Ott van például az S7, ami egy kitűnő készülék, de nem csak csúcskategóriában kellene letenniük valamit az asztalra, hanem közép- és alsókategóriában is. A Samsung előnyei inkább csak a népszerűség és nemzetköziség.
Ellenben a kínaiak levetkődzték magukról az "occó kínaji" jelmondatot, és folyton kivívják az elismerést, mert olyat tesznek le az asztalra, hogy azt csak olcsónak lehet hívni, de rossznak semmiképpen sem. Például OnePlus 3, vagy az általad szarnak említett Xiaomi is folyamatosan minőségi cuccot ad ki fele annyi áron.
A Samsunggal magával nincs bajom (pl. SSD-kből kiválóakat gyártanak), de a telefonoknál nem vagyok megelégedve a fent felsorolt dolgok miatt.
Xiaomi mint kínai gagyi. Te is marhára értesz a telefonokhoz.
Amúgy a Samsunggal nem az a baj, hogy 3 havonta tönkremegy, hanem az, hogy az S szériát leszámítva egyik széria se nyújt komoly konkurenciát a többi gyártónak. Ugyan azt a belépő szintű Snapdragon 410-et használja egy 35-40ezer forintos Core primeban is meg a 80-90ezres A5-ben is. Ezzel szemben az LG, Xiaomi, Meizu, Lenovo/Motorola, Sony, os jobb készüléket ad ugyan azért a pénzért. A kínai gyártók jönnek fel mint a talajvíz. Ezt csak az idióták nem veszik észre. Nem azt mondom, hogy minde ami kínai sokkal jobb mint egy Samsung, de az tény, hogy baromi sok kínai gyártó nyújt ugyan olyan minőséget, supportot mint egy Samsung csak olcsóbban, erősebb hardverrel.
Idáig még csak Samsungom volt és nagyon megszerettem, de nyitott lennék más márkákra is, ha tudtok jókat.A felsoroltak közül nem sokat ismerek, de az LG-ről és Huawei-ről sok jót hallottam.
Ezt a telefont 80000-ért vettem, ennél többet nem szivesen adnék ki rá,de olcsó gagyi telefont sem akarok venni, mert szeretném ha sokáig bírná meg jó minőségű lenne.
Ha tudtok viszonylag olcsót ami jó is, nyugodtan írjátok:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!