Melyik FM rádió tunelt ajánlanátok zenehallgatáshoz?

Milyen erősítő, milyen hangfalak?
Milyen zenehallgatásról lenne szó, mennyire vagy igényes (szóval "épp szóljon", vagy audiofil vájtfülú vagy), mennyit szánnál rá?
Melyik településen laksz, milyen rádióállomásokat hallgatnál, van-e lehetőséged kültéri vevőantenna kihelyezésére?
Mindezeket csak azért kérdem, hogy jobban behatárolható legyen az igényszint.

Természetesen nem a likőrre gondoltam. Csak egy ellenőrző teszt volt. Örülök, hogy senki nem az alkoholfok után érdeklődött.
Ami az igényeimet illeti, ez esetben elég szerények. Hátha még valaki emlékszik, a Bécsi MariaHilferen vett egyszerűbb JVC erősítőről és a vele együtt vett 2 középméretű 3 utas, JVC hangfalról van szó. Zongoraversenyt nem ezen akarok hallgatni. Inkább háttérzene. De azért a Nokia nyomógombos telefonom FM rádiójánál többet érdemelnek.

Újonnan különálló, asztali hifi-tunert a "nagy" gyártók - például Sony, Panasonic, Pioneer, Aiwa (már amelyik létezik a régi nagyságában) - már nem igazán gyártanak. Esetleg erősítőbe vagy médialejátszóba integrálva.
Újonnan, "nevesebb" gyártóktól eléggé drága:
- [link]
- [link]
- [link]
- [link]
Használtan "nagy" gyártóktól aukciós oldalakon lehet találni - például:
én inkább ebből válogatnék, ha asztali hifi-tunert keresnék.

Szerintem a használt Pioneer, Onkyo, Denon, Marantz tunerek mindegyike jobb megoldás, a Nokia nyomogombosnál. Ezek, ahogy nézem 15.000 forint körüli átlagos áron mozognak a Jófogáson. Nem egy nagy összeg.
Tök felesleges újat vásárolni, mert extrém drágák. Az FM hangátvitel sosem lesz zajmentes. Mivel nem nagyon tud elromlani bennük semmi sem, így tök jól használhatóak a 20-30 éves modellek is. Csak arra érdemes figyelni, hogy szinézeres hangolású legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!