A Smart TV-k, vagy smart TV boxok érezhetik az illegális videó file-t?

válasza:Szia!
Nem érzékelnek ezek semmit.
Én a Telekom Smartboxán szoktam néha torrentes filmeket nézni, csont nélkül viszi.

válasza:

válasza:Nem minden H.264 egy és ugyanaz. Volt már olyan letöltésem, ami számítógépen is fagyott, akadozott, keresni kellett másikat. Hogy hibásan kódolta a feltöltő, vagy ki tudja, jobban nem mentem bele.
De generáltam egy alaposabb választ is:
----------------
SMART TV alkalmazások (többféle is) egyes H.264 videókat akadozva játszanak le, míg más H.264 fájlokat hibátlanul. Mi lehet az ok?
Válasz:
Itt ugyebár szerepel a bitráta és egyebek is.

válasza:

válasza:

válasza:Összehasonlíttam az A.I val az mkv videó file adatokat, amit le tid játszani és amit nem tud lejátszani a Xiaomi TV Box és az eredmény szerint:
A Xiaomi TV Box hardveres dekódere tipikusan 4–5 referencia képkockát támogat. A 16 ref frame túlterheli a dekódert, emiatt nem indul el a lejátszás.
Nagyon sok B-frame (16)
– Ez szintén túl komplex GOP struktúrát eredményez, amit sok médialejátszó nem tud hardveresen kezelni.
Hangformátum különbség (AAC LC vs. AC-3)
– Bár az AAC LC elvileg támogatott, bizonyos eszközökön problémás lehet, főleg ha a fájlban nincs AC-3 vagy más „klasszikus” Dolby hangsáv.
Megoldási javaslatok
Újrakódolás H.264-re kevesebb ref frame-mel és B-frame-mel
→ pl. ref=4, bframes=4–5, High@L4.1 profil.
Hang átkódolása AC-3-ba
→ biztos kompatibilitás a TV Box-szal.
Felbontás megtartása lehetséges, de ha gond van, érdemes szabványos 720p vagy 1080p méretre átméretezni.
Röviden: a második fájl túl komplex H.264 beállításokkal (16 ref frame + 16 B-frame) készült, amit a Xiaomi TV Box hardveres dekódere nem tud kezelni. Ezért nem indul el a lejátszás.
Most majd csinálok egy átkódolást, és meglátom sikerült e tovább lépnem e téren.
Ha valaki tapasztalt e téren az hozzá tud szólni tegye meg, okosabbak leszünk e téren.
Kapcsolódó kérdések:
Van 3db-om pluszom,eladhatom,vagy ez nem legális?
Ha veszek egy PS Vitát és nincs PS 3-4-em attól még tudok vele GTA V játékon játszani? Meglehet rá venni külön? Vagy csak letölteni? Vagy ez hogy vagy most ? :D
illetve ha elkap egy illegális lézerrel a rendőrbá akk mire lehet számítani?
Szeretnék létrehozni egy pokémonneveldét, de a harc részét úgy akarom megcsinálni, hogy egy online harcszimulátort használna minden felhasználó, de van egy olyan szabálya az ucoznak (ez a honlapkészítő), hogy: A szervereinken nem engedélyezünk elhelyezni olyan...
Valahol azt olvastam, hogy csak az Amazonról letöltött indul el rajta.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!