Vennék egy laptopot. Csak netezni, Word, ilyen alap dolgokra. Nem akarok horror összeget szánni rá, hol érdemes megnézni, milyen márka, stb.?

Figyelt kérdés
ma 19:05
 1/4 anonim ***** válasza:
150-200ezer körül már vannak ilyen használatra jó laptopok. Ehhez elég lesz 8gb RAM is, (bár ha belefér a keretbe, azért a 16gb sokat jelenthet, ha mondjuk sok böngészőablakot nyitnál meg egy időben), egy 256gb-os SSD (ha nem töltesz rendszeresen nagyobb fájlokat, filmeket pl, akkor ennyi elég kell legyen). Kijelző, 15,6" full HD, ha csak otthon használod. Ha rendszeresen hordoznád, akkor érdemes lehet egy kisebbet nézni, 14". Ha nem akarsz telepítéssel, licensszel bajlódni, akkor érdemes olyat nézni amin van előre telepített oprendszer. Márka sokféle lehet. Acer, Lenovo, ASUS, HP, stb.
ma 21:13
 2/4 anonim ***** válasza:

Először is, Windows vagy Linux?

Ha csak ezekre kell, tökéletesen elég egy minimális hardverigényű Linux rendszer is. EZT kellene először eldönteni.

Én több éve váltottam Linuxra, mert totál elegem lett a Windows folyamatos b_szakodásából, egyre kuszább feltételeiből, kényszerített frissítéseiből, stb, stb. Ráadásul totál ingyenes, és minden Win programból van szinte azonos Linux program is, szövegszerkesztő, médialejátszó, stb. Nehezebb megszokni a rendszert, de itt a Gemini, GPT, és segít konfigolni.

Ha Windows, akkor sem kell 8GB RAM és negyed terrás SSD - de ez is rendszerfüggő, hogy tele van-e minden lassító szarral pakolva, amik akkor is futnak, ha nem akarod.

ma 21:45
 3/4 anonim ***** válasza:
Mekkra a "horror összeg"?
ma 22:12
 4/4 anonim ***** válasza:

Sztem használtban is találsz jót már 100 körül. Újat már 200-ért.

Mekkora, milyen nehéz, akku idő?

ma 22:24

További kérdések:

JBL Wave Beam 2 bluetooth fülhallgatónál a jobb oldali füles folyamatosan melegszik? (többi lent)

Az a problémám van hogy ezt a fülest kb 5-6 hónapja vásároltam, és kb másfél hete van ez a problémája. Először az tűnt fel hogy a tok teljes feltöltés után kb fél nap alatt teljesen lemerül, úgy hogy nem is használom a fülhallgatókat, végig a tokban vannak. Így ugye...

JBL Tune Beam 2 vagy Galaxy Buds FE a jobb választás?

Samsung galaxy s23 ultra telefonhoz mivel jobb a Galaxy Buds FE? Egyébként azt szeretném hogy a másik hívó fél ne hallja annyira a környezeti zajokat.

Lg oled tv (c5) vagy samsung qled oled tv (QE65S90FAT) a jobb mit gondoltok?

Meglepően egy jó százassal olcsóbb a samsung oled tényleg ennyivel rosszabb mit gondoltok melyik a jobb?

Hogyan tudok Xbox home-al GTA onlineozni?

Egy másik fiókomon megvettem a Game Pass Essentialt és avval a fiókommal beállítottam az Xbox Home funkciót. Átléptem a másik fiókomra minden game passes játékkal tudok játszani kivéve a GTA Onlineal. Mit rontottam el? Előreis köszönöm a segítségeket!

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!