Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Hangszórókkal kapcsolatban...

Hangszórókkal kapcsolatban tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés
Adott egy Logitech 2.1 mélynyomó (mini kb. 7w aktív erősítővel) Gyári hangszóróját - 8ohm 5w - cserélném egy másik 8 ohm 50w-ra; mindkettő 10cm átmérőjü. Kérdésem hogy meg fogja tudni szólaltatni a kis mélynyomó erősítője? Nyilván nem 50wattal de ugyanazon a hangerőn fog szólni mint az eredeti 5wattos gyárija? - amit horpadás miatt cserélnék..
2016. júl. 3. 11:14
 1/5 dirtboy ***** válasza:

1W-al is megszólal az 1000W-os mélyhangszóró is,azzal nincs gond.

hogy neked a másik a jobban terhelhető hangszóró fogja e hozni azt a hangerőt mint ami behorpadt az érzékenység dönti el.

ha a horpadt mondjuk 95dB/1W érzékenységű akkor a 7W erősítővel kb 103dB hangerőre lett volna képes.

ha viszont a nagyobb terhelhetőségű csak 93dB érzékenységű akkor nem lesz olyan hangos csak 101dB lesz ezzel az erősítővel,ha viszont érzékenyebb akkor meg hangosabb is lehet.

2016. júl. 3. 11:50
 2/5 A kérdező kommentje:
Egy SAL SBX1010 közép mély sugárzó lenne a cseredarab - 85db érzékenységü. Ha jól értelmezem ezzel halkabb lesz max. hangerőn?
2016. júl. 3. 12:11
 3/5 dirtboy ***** válasza:

ha szeretnéd hogy tartós legyen akkor max hangerőre nem tekered.

maxon már minden erősítő torzít nem hogy ezek a kis bigyók.

mivel nem tudom a horpadt milyen érzékenységű így nem tudom biztosra mondani hogy halkabb lesz.

én erre a hangszóróra 82dB találtam 1W/m-re.

85 akkor lehet ha 2,83V/m-ben adják meg az érzékenységet,akkor csakugyan 85dB.

2016. júl. 3. 12:21
 4/5 A kérdező kommentje:

Bocs, én írtam rosszul valóban 82dB.

A horpadt hangszóróról sajna nem tudok semmilyen dB adatot...csak ohm és w...

Max hangerőn tényleg nem "ölök" semmit - csak a hangerő hatásfokát akartam szemléltetve kérdezni..:)

2016. júl. 3. 12:34
 5/5 A kérdező kommentje:
...amúgy a kis "cincogó" tipusa: Logitech LS21
2016. júl. 3. 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!