Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Aki reggel több piát is...

Aki reggel több piát is megiszik kocsmában és sokszor be van rúgva az alkoholistaság már mindenképpen?

Figyelt kérdés

aug. 12. 08:35
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Igen.
aug. 12. 08:41
 2/6 anonim ***** válasza:
85%
Nem a helyszínen múlik. Mintha már előre kifogást keresne a kérdés, pedig nyilvánvalóan nem normális a rendszeresség és az ittasság foka sem.
aug. 12. 09:10
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Igen, az.

Mostanában nagyon sok "önfelmentést kereső" kérdést olvasok e témában.

aug. 12. 09:43
 4/6 anonim ***** válasza:
69%
Amúgy érthető mert nem könnyű szembenézni azzal a ténnyel hogy függő vagy avagy alkoholista de igen ez már alkoholizmusnak számít
aug. 12. 14:25
 5/6 anonim ***** válasza:

Akkor tekinitünk valamit függőségnek, ha az jelentős mértékben negatív hatással van a mindennapi életvitelre, illetve akkor, ha az már egy kényszeres jellegű cselekvés. Esetedben mindkettő igaz. Nem azért csinálod, hogy valami pluszt kapj, hanem azért, mert enélkül már rosszul éreznéd magad, hiányérzeted lenne. Lényegében ettől lesz valami addikció. Volt például régebben egy játékfüggő (mármin videojáték, nem szerencsejáték) ismerősöm. Én ha leülök játszani, akkor azért teszem, mert kikapcsolódok, és jól érzem magam, ad valami pluszt. Neki viszont már semmi érdemi pluszt nem adott, ellenben rosszul érezte magát, ha akár csak rövid ideig nem csinálhatta. Talán ez a legjellemzőbb ismérve a függőségnek, egyszerűen fogalmazva, hogy amikor már nem azért csinálsz valamit, hogy pluszt adjon, hanem azért, hogy ne adjon mínuszt. És ez nagyon igaz az alkoholizmusra is. Nem azért iszol, mert az valami különleges pozitív élményt ad (ez nyilván nem azt jelenti, hogy ne élvezhetnéd, csak már egy teljesen szokványos dolog lett), hanem azért, hogy részeg legyél, mert enélkül hiányérzeted lenne.

És a másik dolog: ez negatívan befolyásolja az életviteledet. Már a reggeli rutinod része lett az, hogy lerészegedsz. Kell ecsetelnem, hogy ez mennyire negatívan befolyásolja az életviteledet? Bár félő, hogy te ezt sem veszed észre, mert aki benne van, az mindig igyekszik kimagyarázni magát.

aug. 13. 09:19
 6/6 anonim ***** válasza:
Olimpikon szintű.
aug. 13. 10:53

Kapcsolódó kérdések:

Miért van az, hogy egy alkoholista vagy egy hajléktalan, vagy a legszegényebb környezetben élő ember foggal-körömmel ragaszkodik az életéhez, én...

Hogy lehet nekik több életkedvük, ragaszkodásuk az élethez, mint nekem aki relatíve általános életet élek? Ezek az emberek fejben jobban rendben lennének mint én? Járok pszichológushoz mielőtt megkapnám...

A barátom alkoholista. Reggel volt a tárcámban 2000 forint és vagy 500 forint apró. Tisztán emlékszem rá. Kétszer is megnéztem. Elmentem a...

Nagyon zaklatott vagyok , ti mit tennétek a helyemben ? Hazemntem , már sírtam idegességemben és mindenütt kerestem az ezresem. Mondtam neki , hogy emlékszem rá, hisz nem vagyok hülye. Erre azt mondta , hogy ő nem lop. Aztán odament a táskájához a fogashoz, ami a lakás...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!