Nektek mi a véleményetek az Elektra névről?

válasza:

válasza:

válasza:Lány név, mégpedig egy görög hérosz, Agamemnóm lánya. Miután az apját legyilkolta az anyja és annak szeretője, testvérével, Oresztésszel vérbosszút álltak apjuk haláláért. (Magyarul, leölték az anyjukat és annak szeretőjét árulás és király gyilkosság miatt)
Illetve ott az 'Elektra-komplexus', amikor a lány a saját apjába szeret bele...
Szerintem szép név :) Én szívesen viselném és adnám gyereknek... bár a valódi nevem is görög eredetű, szóval nem panaszkodok :)

válasza:

válasza:Van egy ilyen híresség, hogy Carmen Electra asszem így írják
Hát, Mo-n kicsit fura lenne,de arra gondolok, hogy megszokható, de elsőre mindenki megütközne rajta, lehet, hogy még 2.-ra is. Nemtom.
Kapcsolódó kérdések:
Szerintetek ez jó név? Illetve a beceneve tetszik (úgy anyakönyvezhető lenne)?
Tetszik vagy sem? Manapság mennyire számít jó névnek?
Mit gondoltok erről a névről? Adnátok a gyereketeknek? : - )
Mit gondoltok erről a névről?
Az Elektra görög mitológiai eredetű női név, jelentése: sugárzó vagy borostyánkő. Névnapok: május 15, 26.
Szerintem nagyon szép és különleges, szeretném így hívni a lányom. De nem tudom, nem túlságosan szokatlan-e. Tudom, hogy sok szép magyar név van, és igazán tetszenek azok is, de az Elektra már nagyon rég óta a kedvencem. Mit gondoltok? (Egyébként nem vagyok híve a túl...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!