Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nárcisztikus családdinamikában...

Nárcisztikus családdinamikában van olyan hogy a mérgező tag egy másik tagot "életképtelenné", tehetetlenné teszi?

Figyelt kérdés

Mindenben kiszolgálja, ha kell ha nem, olyan dolgokban is, ami egy 2 éves gyereknek is megy.

Gondolom, hogy a masik ne bízzon magában, ne tudjon semmit egyedül megcsinálni, majd hozzá menjen mindennel, a függőjévé tegye, ne tudjon megállni a saját lábán, hozzá legyen tapadva mert ő, mint a megmentő majd segít. Mindenben. Észleléssel kapcsolatos dolgokban is pl felhívja egyértelmű dolgokra a figyelmet amit mindenki lát, de ő a másik helyett is lát, mert mintha a másik azt egyedül nem tudna mintha fogyatekos lenne. Persze nilván nem az....

És gondolom ebből a tudatos lenyomásból és lent tartásból ő azt profitálja, hogy min 1 ember mindig van akinél jobbnak gondolhatja magát. Plusz veszhelyzetben mindig lehet arra hivatkozni hogy ő mennyit segít, meg tesz a mésikért, és hol lenne az nélküle...Hát nyilvan sehol mert az "életképtelen liszteszsák" szerepre osztották be gyerekkorától fogva.

A fentiek jellemzőek olyan családra ahol van nárvisztikus vagy mellément ez a gondolatmenet?

márc. 25. 13:27
 1/7 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem nem feltétlen függ össze. Ismerek olyat, aki mindent megcsinál a családjának, de nem azért, hogy mert utána jobbnak gondolja magát. Kicsit sem nárcisztikus csak így érzi, hogy szükségük van rá, hiába mindenki felnőtt ott már. Mindenkivel nagyon törődik ilyen szempontból, akit szeret, ez az ő szeretet nyelve.
márc. 25. 13:35
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Drága exem kiosztott, hogy azzal, hogy kikapcsoltam az egyik légkondit amíg elmentem otthonról (nagyon felmelegedett tőle a félig zárt terasz, nem mertem úgy hagyni mindkettőt) azzal nagyon sok energiát pazaroltam el.

Mint valami elcseszett túlpörgött fizikatanár - könnyebb fenntartani a hőmérsékletet, mint lehűteni, számoljuk ki együtt hogy mennyi energiába kerül, és mennyi pénzt pazaroltam most el.

(Én fizettem a rezsit, amúgy)

Ezen a ponton már nagyon érett a szakítás (tudom, már meg kellett volna tenni) és bemondtam, hogy nézegetek albikat. Ekkor említett egy olyat, hogy hogy akarnék én egyedül lakni, amikor még ennyit sem tudok.

márc. 25. 13:57
 3/7 anonim ***** válasza:
61%

1-es vagyok, ugyanakkor ott van Gypsy Rose esete is, de nem feltétlen mindig erről van szó, ahogy feljebb is írtam.

Függ attól, hogy tényleg milyen az illető.

márc. 25. 14:01
 4/7 anonim ***** válasza:
69%

Sok nagyi is ilyen. Hogy szerezettel segitőkeszséggel zsarol.

Hogy bezzeg ő főz akkor menjünk át. Ha kell ha nem, fagyban hőgutában is.

Aztán bekavar a családban meg mindenkinek azt hireszteli ő mindent megtesz megis milyen szemét unokái vagyunk.

Hát ez minden csak nem szeretet.

A szeretetbe burkolt bántalmazásokrol is külön videok vannak.

márc. 25. 14:37
 5/7 anonim ***** válasza:
75%

4.vagyok

Ez is tanulságos itt is írnak róla:

[link]

márc. 25. 14:39
 6/7 anonim ***** válasza:
72%

Igen. Egy nárcisztikus szülőnek a gyereke csak egy önmaga bővítménye, nem egy individuális személy. Az ilyen szülő a gyereket úgy neveli, hogy 30 évesen se tudjon elköltözni tőle. Lehet köpködni arra a 30 évesre, hogy ha akarna akkor elköltözne, de a legtöbb ha megpróbálja akkor hamar vissza is kell költöznie mert nem tud helytállni egyedül sehogy sem (vagy még rosszabb, a híd alá kerül).

Így lett programozva a szülei által 0 éves kortól életképtelenre és egyedül nem tud ebből kijönni. Nem tud házimunát végezni normálisan (megeszi a mocsok), nem tud helytállni egy munkahelyen (túl gyakran felmond a legkisebb problémára vagy simán kirúgják). Túl sok mindent felejt el (mint sárgacsekk fizetése). A túl sok mindennapi stressz megbetegíti.

Életében eddig mindig elkényeztették, kiszolgálták mindenben, megtiltották hogy egyedül bármit is csináljon, mint a helikopterek keringtek felette a szülők és leverték a lázadási korszakot, sosem hagyták függetelenedni.

Ez a tudatos elnyomás azért van, hogy a nárcisztikusnak legyen kit utálnia és legyen kin uralkodnia. Őt ez élteti a mindennapokban, egy mérgező család légtér ahol mindenki mindenkit bánt.

márc. 25. 18:31
 7/7 anonim ***** válasza:
Minden élethelyyzetben van ilyen.
márc. 25. 22:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!