Szerintetek mekkora eséllyel választ egy nárcisztikus idősekkel vagy gyermekekkel foglalkozó hivatást? Lehet neki jó szociális és gyermeknevelési érzéke?
Figyelt kérdés
ápr. 2. 12:49
2/6 anonim 

válasza:

Szokott, sztem. Ugye, sokszor a körülmények felülírják az ember lehetőségeit.
Egyszer benn feküdtem egy kórházba, sokáig. Minden nővért megismertem, gyakorlatilag. Kitűnt közülük egy, akiről akkor még nem tudtam, hogy ilyen, csak mióta megismertem ezt a kategóriát. Roppant fertőző volt a jelenléte (persze, nem kórházi értelemben), mint a kollégái, mind a betegek számára.
3/6 anonim 

válasza:

A nárcisztikusokhoz közel áll, hogy olyan munkát válasszanak, ahol hatalmat gyakorolhatnak mások felett vagy ők irányíthatnak. Tehát jó eséllyel választhat gyerekekkel vagy idősekkel foglalkozó hivatást. Persze ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy ténylegesen érzékük van a velük való gondoskodáshoz, sőt.
4/6 anonim 

válasza:

Sajnos meglépheti ezt elég sok ember. Ugyanakkor fontos lenne a jó szűrés már az iskolákban, a képzések során, tehát hogy valóban olyan emberek menjenek ilyen területekre, akikkel nincs probléma.
5/6 anonim 

válasza:

A tanáraim közül volt jópár - többen, mint akik normálisak -, és a kórházban is az ápolók zöme.
A nárcisztikusoknak ezek tökéletes munkák, mert hatalmat gyakorolhat, az más kérdés, hogy semmi szociális érzékük, ellenben basáskodóak, akiktől mindenki fél és akiket mindenki utál.
6/6 anonim 

válasza:

Nem lehet általánosítani, mivel ez egy mentális zavar és nem született rendellenesség. Ez kialakulhat bármikor bármitől és csekély esetben - segítséggel - felülkerekedhet rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!