Lenézendő dolog, hogy nem beszélek jól angolul?

nincs olyan, hogy nyelvérzék, kifogás van.
"Alkalmazott nyelvészeti kutatások tömkelege bizonyította már, hogy nincs nyelvérzék nélküli ember, ugyanis ha lenne, akkor az az illető az anyanyelvén sem tudna megtanulni, esetleg megrekedne egy bizonyos szinten."
Nem lenézendő, csak ki fogsz lógni a sorból és nem várhatod el, hogy majd ők alkalmazkodnak hozzád és borítják fel-változtatnak mindig a programjaikon miattad.
Kicsit ilyen visszahúzás a részedről, csak azért mert te nem beszélsz angolul, ők se beszéljenek angolul.
Inkább ismerd fel a lehetőséget és kezdj el tanulni tőlük amennyit csak tudsz.
Kicsit ilyen visszahúzás a részedről, csak azért mert te nem beszélsz angolul, ők se beszéljenek angolul.
Ezt hol olvastad, ne haragudj?
1# nem az a kérdés hogy javithatnék rajta hanem hogy lenezhetnek-e ezért. Sose szerettem túlzottan az angolt,nem is hasznalom semmihez a mindennapokban

Ilyen miatt (sem) nézek, néznék le senkit sem. Mindenki jó valamiben, neked is megvan a magad erőssége.
Én inkább azt nem fogom egyhamar megérteni, miért kell mindenáron angol kifejezéseket bedobálni, miközben magyarul beszélünk. Ennél már csak az kellemetlenebb, amikor rosszul használják azokat, vagy rosszul ejtik ki. (és mindezt úgy írom, hogy kéttanos gimiben végeztem, és mindkét diplomám angol tanítási nyelvű képzésen szereztem)

Szerintem elég hülye divat, hogy angol szavakat tesznek a magyar beszédbe, ha van annak teljesen elterjedt magyar megfelelője.
A cigányoknál volt ez egyidőben, hogy a magyart és a roma nyelvet keverték, és ami a szájukra jött, azt mondták. Az ő mentségük legalább az volt, hogy olvasni se tudtak.
Természetesen ha angolul akarnak gyakorolni, beszélgetni, az a program, pl. film, az tök normális, de akkor a magyart kell kiiktatni a beszédből addig. Szerintem a magyar nyelv elég választékos. Persze vannak dolgok, amikre nincs igazán pontos magyar kifejezés, ott teljesen indokolt az angol szó használata akár jövevényszóként is, de az más. A szleng is más, de ez egy olyan divat, ami szerintem gáz.
Nem értem, miért kel friend barát helyett, hogy csak egyet mondjak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!