Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért ilyen parasztok a...

Miért ilyen parasztok a 15-18éves fiúk/lányok? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Sűrűn szoktam utazni autóbuszon, helyközi járaton és azt látom, akár csuklós buszon,akár sima buszon, hogy amikor a tinik felözönlenek a buszra, egyből elfoglalják az összes helyet, néhol még a mellettük levő üres helyre is táskát tesznek....és....

Megáll a busz egy-két megállóban, felszáll sokszor egy-két idős néni (70-80éves) és mit látok?

A fiatalok közül egyiküknek sincs esze ágába átengedni az ülőhelyét neki!!! Ez elképesztő!

Ráadásul,a fiatalok megelégedett pofával nézik az öreg néniket! Úgy őrzik a helyüket, mintha az életük múlna rajta!

Képzeljétek el, kb. 30 fő fiatal 15-18éves ült a buszon, nem is egyszer és senki nem adta át a helyét! Még inkább, kuncogtak is.

A pofám leszakad. Jómagam is álltam nem volt hely és az őszhajú szerencsétlen nénik meg bácsik egész úton ott álltak az ülők mellett és senki nincs, aki átadja a helyét!

Hova jutottunk? Ezt tanulják a középiskolákban, főiskolákban? Ennyit ér az Angol tanulás? Csak az iphon és kész?

2014. máj. 15. 22:57
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
96%

Ezt nem igen tanítja a magyar oktatás. Az angol tanulás?? na mind1 ezt hagyjuk :D

Én mindig belülre ülök, ha tudok és néha olyan igénytelen idős ül mellém, hogy azt sem tudom hogy vegyem a levegőt.(ne legyen feltűnő) Úgy szélre húzódok, ahogy csak tudok, vékony testalkatú vagyok, így könnyű, de Ő meg másfél széket foglal el.

Illetve vegyük pl. a terhes nőket, ha ott áll mellettem, akkor hogy a...izébe döntsem el, hogy csak nagy a pocakja vagy terhes? Nem akarom megsérteni azzal, hogy átadom, mert azt feltételezem róla.(itt nem azokra gondolok, akiknél egyértelmű) Ugyan ez az időseknél, van egy határ, ahol nem igazán lehet eldönteni. :/

Az idősek meg amikor szálnak felfele, hozzáteszem üres a busz és van vagy 5 felszálló..tolakodik...csak nem tudom, hogy minek? És igen, tényleg nem csúcsidőben kéne menni a piacra.

Egyébként történt már velem olyan is, hogy az öregapó elkezd mesélni nekem pl. a krumpliról xD és egész úton csak mesél olyanokról, ami meglepő módon nem érdekel. :D

Kuncogás? Sok öreg csak saját magát égeti, itt nem azokról beszélek, akik nem tehetnek róla!

Ja és hallottam már olyan sztorikat is, hogy elütöttek valakit(ez éppen villamos, de nem oszt nem szoroz) leszálltak sokan, és az öreg nénik ott mondják egymásnak, hogy siess, amíg van hely. Meg láttam már olyat is, hogy a mankót felkapja és szalad, hogy elérje a buszt, de amikor már felszáll ott nézi, hogy hova tud leülni. De ilyenkor érdekes módon minden baja van, járni alig tud.

Itt nem úgymond a korosztályomat védem, mert tényleg van olyan, aki bunkó módon foglalja a helyet és még ha megkérdezik tőle, hogy szabad, akkor is azt mondja, hogy foglalt. Ugyan úgy ők is hibásak sok mindenben. Tehát kérlek ne 1 oldalról nézd, és ne általánosíts!

2014. máj. 16. 00:32
 12/24 anonim ***** válasza:
96%
Az a nyugdíjas amelyik képtelen kinyitni a száját hogy megkérje hogy pakolja arrébb a táskát, az állva marad és kihal. Így működik a szociáldarwinizmus.
2014. máj. 16. 01:38
 13/24 anonim ***** válasza:
Mondjuk igen ez utóbbi... Szökőévente egyszer látom, hogy megkérdeznék, hogy leülhetnek-e, ilyenkor én még sose láttam olyat, hogy valaki ne adta volna át a helyét... de azt már csak nem várhatják el, hogy azt lesse az ember minden felszállón, hogy mikor szállnak fel és akkor ugorjanak az emberek, hogy csüccs. Sokan olvasnak, zenét hallgatnak, nézelődnek, nem azt lesik, ki száll fel és ki áll.
2014. máj. 16. 02:04
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Melyik a rosszabb? Ha én (egy 17 éves) beülök bellülre, a táskámat a külső ülésre teszem, de ha bárki megkér rá leveszem…

Vagypedíg az, hogy egy idős ember kiül a külső ülésre, a belsőre meg bepakol mindent úgy, hogy véletlenűl se lehessen odaférni…

? :)

2014. máj. 16. 03:24
 15/24 anonim ***** válasza:
12%

Ha ismernéd a pszichológia működését, akkor nem háborognál, hanem tudnád, hogy mi ez.

Először is, eloszlik a felelősségük. Így aki nem adja át a helyét, az azt érzi, hogy vannak még 30-an, akik szintén nem teszik meg, ezért neki is joga van hozzá és megy a nyáj után. Különben is, ha átadná, akkor mindenki elkezdené utána cikizni, hogy mekkora nyomi, hogy ilyet tett.

Az meg nem kell senkinek, hogy gúnyolódjanak rajta.

Na, valahogy így lesz a csokapik. De ha előbb járatnád az agyadat, akkor te is tudnád, hogy így megy ez.

Vágom én is, hogy nem jól van ez így, de én értem a lényeget. Mintha lenne egy 30 fős baráti társaság, akik közül az egyik nem akar sört inni, mert anyuci megtiltotta neki otthon, ezért a 29 sörivó körbeállja és nyomatják neki a szöveget, hogy mekkora papucs, meg nyomi, meg nyúzott és anyuci pici fia. Addig basztják, míg ő is el nem kezd sörözni, mert nem akarja, hogy lenézzék őt.

Ennyi a story.

2014. máj. 16. 07:23
 16/24 anonim válasza:
37%

Aki maga mellé teszi a másik ülésre a táskáját, tili-toliját, akármilyét, legyen az fáradt tizenéves, vagy büdi öreg nénike, az vegyen meg egy másik jegyet is, és nincs vita. Tömött buszon bárki részéről bunkóság elfoglalni egy másik ülést.

Aki pedig annyira antiszoc, hogy nem bírja elviselni, hogy melléülnek, ne tömegközlekedjen!

2014. máj. 16. 16:05
 17/24 anonim ***** válasza:
2014. máj. 16. 17:55
 18/24 anonim ***** válasza:
17. Kösz, hogy leszálltál közénk és megmondtad a frankót. Szerinted az "antiszocok" azért "tömegközlekednek", mert annyira szeretnek feszengeni? Elárulom nem, hanem mert muszáj. Ameddig meg nem tehet mást, ez van.
2014. máj. 16. 18:04
 19/24 A kérdező kommentje:

Olvasgatom itt a válaszokat és elképedek!

Valóban ennyire kőszívű,primitív, rideg minden fiatal?

Itt én egy egyszerű példát hoztam fel! Felszáll egy buszra egy öreg néni és egy fiatal sem adja át a helyét! Ez ma már természetes? Lehet akkor én nem haladok a korral.

Nekem ez olyan, mint a köszönés! Ha valaki be megy valahova, irodába..stb, az alapelvárás, hogy köszönni kell! Vagy már ezt sem kell?

A mai világban már ez is ciki? Ciki elolvasni egy romantikus szépirodalmi könyvet? Ciki olvasni Jókait?

Csak trendi, "angolul tanulás", iphone5, samsung galaxy a menő...oszt jónapot? Hát idejutottunk?

De, írok mást is: Ebben a profitorientált világban, a vállalkozók, ügyeskedők, hazug korrupt politikusok világában, vagyis a mai általános felnőttek világában az a trendi, az érvényesül, aki ezeket csinálja:

-Vágd át a másikat! Hazudj neki!! Tipord el a másikat!

-Csapd be az államot! A gyengébbet tépd szét!! Lopd el, a másikét!

-Az üzlettársadat csapd be! Ha a beosztottad gyenge, használd ki!! Ne fizess neki!! Tipord szét...stb.

Most visszatérve a fiatalokhoz, ehhez a buszos esetekhez:

Azt hittem legalább még a tizenévesek "rendesek", , empatikusak legalább az idősekkel szemben.

A tizenévesek, legalább tudják mi az illem, még van bennük szégyenérzet, ha nem adnák át a helyüket egy 80 éves idős néninek!

Azt hittem a tizenévesekre, még nem jellemző az, ami a felnőtteknél, hogy pofátlanul, szégyenérzés nélkül eltiporják a másikat!

AZT HITTEM a tizenéveseket még nem mételyezte meg ez a kegyetlen, kapitalizmusnak nevezett,rabló, csaló értékrendeket semmibevevő durva világ!

Hát, tévedtem!

2014. máj. 16. 18:49
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, te olyan egyoldalúan nézed a dolgokat, hogy az hihetetlen. Szerinted minden idős ember kedves és aranyos, míg a fiatalok mind bunkók és taplók. Ez olyan egyszerű nézet, hogy hihetetlen. Az angol tanulás meg még mindig, hogy a francba jön ide????

"Azt hittem legalább még a tizenévesek "rendesek", empatikusak/A tizenévesek, legalább tudják mi az illem"

Te sem a mai világban élsz..

2014. máj. 16. 19:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!