Miért ilyen parasztok a 15-18éves fiúk/lányok? (bővebben lent)
Sűrűn szoktam utazni autóbuszon, helyközi járaton és azt látom, akár csuklós buszon,akár sima buszon, hogy amikor a tinik felözönlenek a buszra, egyből elfoglalják az összes helyet, néhol még a mellettük levő üres helyre is táskát tesznek....és....
Megáll a busz egy-két megállóban, felszáll sokszor egy-két idős néni (70-80éves) és mit látok?
A fiatalok közül egyiküknek sincs esze ágába átengedni az ülőhelyét neki!!! Ez elképesztő!
Ráadásul,a fiatalok megelégedett pofával nézik az öreg néniket! Úgy őrzik a helyüket, mintha az életük múlna rajta!
Képzeljétek el, kb. 30 fő fiatal 15-18éves ült a buszon, nem is egyszer és senki nem adta át a helyét! Még inkább, kuncogtak is.
A pofám leszakad. Jómagam is álltam nem volt hely és az őszhajú szerencsétlen nénik meg bácsik egész úton ott álltak az ülők mellett és senki nincs, aki átadja a helyét!
Hova jutottunk? Ezt tanulják a középiskolákban, főiskolákban? Ennyit ér az Angol tanulás? Csak az iphon és kész?
Na, azért ennyire ne általánosítsunk... Én például csak akkor rakom fel a táskám a másik ülésre, ha tiszta sár a föld (logikusan nem akarom belerakni), és csak egy-két ember van a buszon. Az idős néniknek is átadom a helyemet, de ezzel nem vagyok egyedül, nagyjából mindenki ezt teszi, akit jobban ismerek.
De azért azt rohadtul nem tartom viccesnek, mikor van még öt hely a busz elejében, de az idős nénike rám üvölt, hogy azonnal adjam át neki a helymet valahol távolabb, és hogy miattam van ilyen sok drogprobléma. Vagy amikor hulla vagyok, szállok fel a buszra, hogy végre leülhessek, erre azt látom, hogy az összes idős ember a külső ülésen ül, a belsőn a cuccai (az élen azzal a nénivel, akit az előbb említettem). Azért az én türelmem is véges, ha mindig leszólnak, akkor nem biztos, hogy mosolyogva, udvariasan fogom átadni a helymet ha tudom, hogy utána leül a nénike és elkezd szidni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!