Szerintetek is nagy hátrány hogy így hívnak?
A szüleim elég meggondolatlanok voltak mikor ezt a nevet adták nekem.Nagy Árpád.Elég sűrűn van hogy még hivatalos helyeken is mosolyognak mikor megmondom hogy hívnak.Ez számomra egy kicsit kellemetlen.Lehet nevet változtatni vagy ilyesmi?Mi a véleményetek?
28/F
Nekem se jött le a leírás olvasásakor, mi ezzel a névvel a baj...
Bujdosó Levente, Búza Árpád, ezek rosszabbak. A Major Anna viszont szerintem poénos, találkoztam már ilyen nevűvel.
De a Nagy Árpád... Mindkét tagja rendes név és tényleg nem tudom, kinek ugrik be a nagyárpinagyár, nekem nem, pedig az én piszkos fantáziám nem elhanyagolható.
Én is megmosolyognám 😊Bocs
Szerintem változtass
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!Általában engem sem zavar de ez a legutóbbi eset kicsit rosszul esett.Bár lehet hogy tényleg nem azért mosolygott.:)
Ahogy felhoztatok pár példát, kicsit megnyugodtam.Jó látni hogy hogy az én nevem még nem is olyan rossz.
Köszönöm mindenkinek az értelmes válaszokat!Akkor inkább megtartom.:) Mindenkinek ment a zöld kéz .
Engem általános iskolában is és a középiskolában is csúfoltak a nevemmel. Mivel nem volt más ismerősöm, akit a nevével csúfoltak volna, meg voltam róla győződve, hogy undorító nevem van. Mielőtt egyetemre mentem, felvettem még egy keresztnevet, azóta azt használom.
Ha pszichológiailag indokolt, engedik a névváltoztatást (de pénz kell hozzá, nem olcsó, nem tudom a mai árakat).
Én már leírni se tudtam a nevemet, anélkül, hogy ne fogott volna el rossz érzés. Így, hogy a most már középső nevemet csak hivatalos papíroknál kell használnom, sokkal de sokkal jobban érzem magam.
Ne érdekeljen senki, engem is van, hogy megszólnak és lenéznek ez miatt (nem titkolom, ha szóba kerül, de általában nem beszélek róla a sok genyó miatt), de a pszichés egészség a legfontosabb. A régi ismerőseim a régi becenevemen szólítanak (azt nagyon nagyon szeretem), az új ismerősök pedig már az új nevemen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!