Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Kutyás és gyermekes szomszédok...

Kutyás és gyermekes szomszédok ellen miért folytatnak boszorkányüldözést?

Figyelt kérdés

Nekem se kutyám, se gyerekem mégsincs bajom a kisgyerekes és kutyás szomszédaimmal. Hangosak igen, de nem zavarnak a hanghatások. Ráadásul egy hatalmas játszótér mellett van a társasház, az ezerszer hangosabb nyáron. Mégis egymást ölik a szomszédaim, de elég komolyan, egymás kerekeit szúrják ki, rendőrséget hívják ki sokszor, mert hogy hangos a kisgyerek vagy hangos a kutya.

Ráadásul olyan anyukát zavar más hangos kisgyereke akinek van 3 hangos kölyke!

Van egy öreg fószer akit a kutyaugatás zavar, közben meg szerszámjavító műhelyt működtet ami hangosabb mint a ferihegyi reptér kifutópályája.

Első lakásom nem értem hogy én fogtam ki ennyire debil társasházat vagy az ember az ilyen és minden társasházban ez megy?

Panelban nőttem fel 80-as évek végén, ott régen nem volt ilyen probléma, ott csak azért szóltak ha valaki este 10-kor fúrt a falba az illegálisan szerzett hiltijével.


márc. 11. 11:59
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
86%

Mert sok ember szeretne legalább az otthonában egy kis nyugalmat és viszonylagos csendet, miután egész nap egész héten húzza az igát.

Ez nem evidens?

márc. 11. 16:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/19 anonim ***** válasza:
75%
A gyerekesek nem tudják kezelni, nevelni a gyerekeiket. Nem folyik azért bosziüldözés, de nem feltétlen csipázza sok ember a neveletlenségeket.
márc. 11. 17:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Na, egy pár primitív faroktarisznya megint magára ismert, ész nélkül nekiestek a piros gombnak. Boszorkányüldözés nincs, de se a gyerekkel, se a kutyával kapcsolatban nem tolerálható hosszútávon a neveletlenség vagy az elhanyagolás. Én per pill utóbbi miatt szívók másfél éve, mert a baromarcú mindenáron kutyát akart magának, de esze ágában nincs foglalkozni vele, csak kínozza idegileg szerencsétlen állatot. Lassan már éjjel-nappal vergődik, de még mindig nem tűnt fel neki. Az egész környék meg szív, mint a torkosborz, egyetlen nemtörődöm véglény miatt. Nyilván nem a kutyával van bajom, ő csak elszenvedője a helyzetnek, velem együtt.
márc. 12. 13:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Alsó szomszédként írok, aki felett a gyerek naponta órákon át rohangál - kics.szettül zavaró.

Igen, már számtalanszor felmentem épp csak le nem ordítottam az anyját, hogy neveéje meg a gyerekét vagy vigye le a játszira, szrom le, de persze az ő gyereke szent, én reagálom túl.


Mit?! Hogy a saját gondolatomat nem hallom, mert ugrál felettem a kölyök, vagy hogy még este tíz után is ugrál?


Laknál a helyemben, szerintem a harmadik este megértenéd, NEKEM pl mi bajom van a gyerekesekkel. :D


Nem mindegyikkel, de ők épp féléve napi szinten cs.szik ki a biztosítékot.

márc. 15. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/19 anonim ***** válasza:
0%
Én egyet em szeretek, ha úgy érek be a lépcsőházba hogy pisilnem kell és tökre örülök hogy egyedül mehetek a liftben de nem mert tolsó pillanatban jön a szomszéd. :(
márc. 15. 14:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Rossz tapasztalatok, esetleges előítélet(ek) miatt általában.

Nagyon zavaró tud lenni, amikor egy meg nem nevelt, és/vagy épp elhanyagolt gyerek, kisállat hangoskodik, amit akaratod ellenére kell hallgatnod az otthonodban. És itt most nem egyszer-egyszer becsúszó alkalomra gondolok, hanem rendszeresre, de még ezek mellett sem támogatom a drasztikus lépéseket, az önbíráskodást, pl.: kerékkiszúrást, az illető tulajdonának szándékos rongálását.

Csak az a baj, hogy akiknél ez rendszeresen fordul elő, a nagy többségben nem értenek a szép szóból. Annyira gyakori válasz, hogy "de hát ő csendben volt!", vagy "kutya, ez a dolga!", amikor szembesítik a tulajt, szülőt, hogy valami nem stimmel. Nem is próbálnak változtatni, vagy megoldást keresni a problémára sokszor, amivel egy rakat embernek okoznak kellemetlenséget.

Nem azt mondom, hogy minden kutyás, gyermekes ember ilyen, de az tény, hogy sajnos egyre többen nincsenek másokra tekintettel, és még ők vannak felháborodva, ha valaki a szemükbe mondja ezt.


A mi lépcsőházunkban is élt egy fiatal pár, akinek 2 csivavája volt. Egy időben szokásuk volt több, mint fél napra egyedül hagyni a kutyákat, amik ezt nem viselték jól; olyankor szabályosan addig ugattak, vonyítottak, míg el nem ment a hangjuk. Ha 4 órába telt, hát 4 órán át. Ha többe, akkor annyit. Naponta max. 2x vitték le őket, amiatt is totál dilisek voltak. Akkor is ugattak, ha a lépcsőházban mozgás volt, de akkor is, ha egy hangosabb kocsi ment el a ház mellett, de akkor sem szóltak rájuk a gazdáik, amikor itthon voltak.

Ha bárki szólni mert nekik, csak a támadás volt a reakció, meg az örökzöld "kutyák, ez a dolguk!". Aztán, mikor az ember a sokadik ilyen szomszédot fogja ki, már kialakul benne egy csúnya előítélet, hogy az újonnan beköltöző, x fajtájú kutyát hozó tulajékkal is hasonló gondok lesznek.

márc. 15. 22:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/19 anonim ***** válasza:
#15 én a helyedben ilyenkor fél órán át partvissal püfölném a plafont. Ezt annyiszor játszanám el, ahányszor rohangál hosszasan a kölyök.
márc. 15. 22:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindenki viseli olyan jól a zajokat, mint te.

Az én szomszédomba pl fogyatékos gyerek van, 16-20 éves lehet. Egész nap magára van hagyva, énekel rohadt hangosan, tapsol, ugrál stb. Buli egész nap.

A "pondrók" labdázbak. Dobálják a kerítéseknek, házaknak, mások kertjébe. Pofátlanul tépnék fel a kaput, vagy a nagyobbak átmásznának a kerítésen is a labdájukért.

A környékbeli kutyákat direkt hergelik, az utcai macskákat verik, bántják.

Visítanak mint az elmebetegek.


A kutyások meg kiengedik az utcára a kutyáikat. Némelyik vad, támadja a gyalogosokat, bicikliseket. Teleszarják az utcát, a gazdi által sétáltatott kutyák is. Soha nem szedik fel.


Nem, nem cigány környèk. Ezek fehér csokkerek.

márc. 23. 16:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/19 anonim ***** válasza:
Az indokolatlan zaj, pláne ha megelőzhető lenne, mégis hallgatni kell más pofátlan nemtörődömsége miatt, idegölő tud lenni. Pestről gyakran járok haza szüleimhez vidékre, másfél ezres szabolcsi falu. Régebben alig voltak kutyák az utcánkban, mostanra boldog-boldogtalan tart, pedig hál'Istennek nincs baj a közbiztonsággal, cickányok itt nincsenek. Mindenáron kutyát tartanak, de foglalkozni velük eszük ágában sincs. A második szomszédunk hosszú évekig láncon tartotta a kutyáját, egy ideje pedig bezárta egy kerti sufniba. SOHA nem engedi ki, SOHA nem játszik vele. Magasról tesz rá. Szerencsétlen állat már teljesen idegbeteg, rengeteget ugat, nem érdekli őket. Erre nemrég vettek egy félig-meddig a házban tartott ölebet, mikor a már meglévőnek is tojnak a fejére. A kiskutyával járkálnak a kertben naponta többször a bezárt kutya előtt, az meg olyankor majd agyvérzést kap, úgy vergődik. A harmadik szomszédunk szintén beújított egy ölebet, de azzal se foglalkozik senki, fejhangon vinnyog a nap javarészében. Siralmas a kutyatartási nívó errefelé, jó példát szinte már alig látni. De erről értelmesen kommunikálni nem lehet, mert rögtön állatgyűlölőnek titulálják az embert, holott nem az állattal van a baj, hanem a félkegyelmű gazdival.
márc. 30. 13:59
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!