Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ha ezzel a valós indokkal...

Ha ezzel a valós indokkal mondasz fel, kényeskének nézne a főnök?

Figyelt kérdés

Irodai melóról van szó, a szemem nem bírja, heti 2x fáj a fejem és konkrétan mire hazaérek használhatatlan vagyok emiatt. Most ha ezt megmondod, lehet így reagál az 50 éves főnök:

Jajj ezeknak a mai fiataloknak minden bajuk van, csak dolgozni ne kelljen.

Kamuzzak be valami reálisabbat?

ápr. 28. 15:31
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Öhm.... Az is okés flemondási indok, hogy nem akarsz ott dolgozni tovább. Semmi közük hozzá miért mondasz fel.

Egyébként meg ha ennyire nem bírja a szemed, akkor erre hivatkozva megpróbálhatod átkérni magad 6 vag 4 órába. Elvégre máshol sem fogod bírni a 8 óra képernyőt, nem a cégtől meg a főnöktől függ.

Persze vehetsz (és erre irodáknál lehet van céges támogatás) képernyő-szemüveget, ami kiszűri a kék fényt, ezzel kicsit elviselhetőbbé téve a monitoros munkát.

Nomeg ott van a gép beállítása. Pl érdemes fekete-kontrasztosban használni a gépet. Ha nem dolgozol képekkel, akkor konkrétan semmiben nem zavar, csak az egész kevésbé bántó lesz, mer tnem egy fehér alapon feketét kell nézni, hanem fekete alapon fehéret, ami jóval kényelmesebb. Ha érdekel leírom hol találod ezt a beállítást a Windowsban.

Ha van ismert szembetegséged, akkor amúgy be lehet próbálkozni rokkantsági támogatáson is. Lehet mellette odlgozni, és ad plusz pénzt, az mindig jó. Ha meg nincs ismert szembetegséged... akkor menj el szemészetre, mert valami nem stimmel a semeddel.

Én 80-90%-os látássérült vagyok, jelenleg 8 órában dolgozom géppel és minden mást is azon cisnálok, szóval van tapasztalatom vele:D

ápr. 28. 15:37
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Kit érdekel, mit gondol a hamarosan-volt-főnök?
ápr. 28. 15:41
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Felmondáskor magasról lesz@rom, hogy a főnök mit gondol.

Munkavállalói felmondást amúgy se vagyok köteles megindokolni. Én 10 év munkaviszony után mondtam fel. Közöltem, hogy 30 napos felmondási határidővel felmondom a szerződésemet, ennyi.

ápr. 28. 15:45
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

1. Felmondásnál NEM KELL semmiféle okot megadni, X dátummal felmondasz és ennyi a szöveg.

2. Mi jelöntösége van annak, hogy a VOLT FÖNÖK mit gondol a felmondásodról?

ápr. 28. 15:52
 5/15 Kólauborkával ***** válasza:
100%
A felmondást nem kell igazából megindokolni, csak benyújtod személyesen és e-mailon és fel is mondtál, telik a felmondási idő, ami persze nagyon sok is lehet, ha régóta ott dolgozol.
ápr. 28. 15:53
 6/15 anonim ***** válasza:
Indokolni nem kötelező, viszont szerintem ettől függetlenül érdemes lehet kifejteni a problémát. Ha "kényeskének" néz, az őt minősíti. Viszont a ő feladata lenne a megfelelő munkakörülmények megteremtése.
ápr. 28. 16:02
 7/15 anonim ***** válasza:

Amúgy pl. egy rossz, vagy rosszul beállított monitor is sokat számít.

Nálunk IPS panelos monitorok vannak, aminél elég 8-15% fényerő. Mivel besüt a nap, sokszor magasabbra állítottam, fájt utána a szemem és a fejem.

Főnökünk vett egyet, azt mondta neki ez bántja a szemét. Ideadta, beállítottam rendesen és azóta egész nap elvagyok.

ápr. 28. 16:03
 8/15 A kérdező kommentje:

Alapból kékfényszemüveget használok. Egyszerűen szerintem nem bírja a szemem, ennyi. Az álláshoz is kellet szemvizsgálat, okésnak mondták.

Nem kell megindokolni de nem vagyok rossz viszonyban vele és gondolom kíváncsi miért.

ápr. 28. 16:06
 9/15 A kérdező kommentje:
1 Igen érdekel köszi
ápr. 28. 16:07
 10/15 A kérdező kommentje:
90% látássérült. Az milyen, mesélsz róla? Sajnálom! :(
ápr. 28. 16:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!