Normális, hogy ezekután nem engednek haza átöltözni?
Figyelt kérdés
Apró munkahelyi balesetben rámömlött kb 5 liter gázolaj, mindenemet beterített. Ezután a munkahelyi mosdóban kellett megmosakodnom, majd ugyanazt, a meg sem száradt gázolajos ruhákat kellett visszavennem, mert főnök nem engedett haza átöltözni. Oda-vissza kb 40 perc lett volna az út autóval, és még egy gyors zuhany is belefért volna. Ehelyett 5.5 órát kellett abban a büdös cuccban dolgoznom. Délutánra már fájt tőle a fejem, és a mellkasom is kipirosodott kissé az irritációtól.tegnapelőtt 12:35
1/13 anonim 

válasza:

Ez esetben nincs olyan, hogy engedem vagy nem engedem.. olyan sincs, hogy megvárom a válaszát. Közöltem volna vele, hogy hazamegyek átöltözni és pont.
2/13 anonim 

válasza:

", és a mellkasom is kipirosodott kissé az irritációtól."
Látlelet, plusz feljelentés a munkaügyi bíróságon a munkavédelmi törvény be nem tartásáért.
Az már nem tudom, mi van magyarországon a munkaruházatról, de az biztos, hogy elsődleges szempont a dolgozók egészségének megőrzése, és a személyi kár elkerülése.
3/13 anonim 

válasza:

Nem tudom, mekkora cégnél dolgozol, de nincs legyártva több munkaruha, amit oda tudtak volna adni, hogy átöltözz? Pároméknál van, ott is előfordult már hasonló eset és csak leemeltek a polcról egy új garnitúra munkásruhát.
4/13 anonim 

válasza:

Nálunk olyan volt, hogy munkába menet leszakadt az ég, de olyan szinten, hogy esélytelen volt esernyővel védekezni ellene és több kollégának csavarni lehetett a ruhájából, de még a zoknijából is a vizet. Ők kerek-perec közölték a főnökkel, hogy kiugranak a plázába venni egy másik nadrágot/zoknit. Nagyon nem tetszett neki, de egyrészt egy pláza mellett van az irodánk, másrészt nem várhatta el, hogy 8 órát üljenek ősszel a jéghideg vizes ruhában.
5/13 anonim 

válasza:

No offense, Kérdező, egy percig sem téged hibáztatlak és a főnök egy orbitális faxparaszt, ez tény.
De legyél te is egy kicsit előrelátó, hogy ha olyan helyen dolgozol, ahol ilyesmi megtörténhet. Nekem minden munkahelyemen volt váltóruhám (még bugyi és zokni is), hogyha bármi történik, át tudjak öltözni. Azt javaslom, hogy mostantól te is vigyél egy váltásnyi ruhát, ha ilyen kretén a főnököd.
6/13 anonim 

válasza:

Nem normális! Senki nem várhatja el, hogy végigdolgozz egy munkanapot gázolajtól átitatott ruhában. Szaladj el az orvoshoz, mondd el, hogy mi történt és ha van nyoma, fotózd le. Legyen róla bizonyítékod. Mindig az egészség védelme a legfontosabb. A főnököd nagyon helytelenül járt el.
7/13 anonim 

válasza:

Én akkor hazamentem volna, hogy írja ki szabadságnak ha nem tetszik de én most lépek. De nálunk max. ledolgoztam volna azt az időt, mint mikor kések egy órát valami váratlan miatt. Ez nem normális, így dolgozni, én is elájultam volna ilyen viseletben a szagtól, meg még nedves is. Nem normális hogy órákig, vagy akár fél óráig is intenzíven érintkezzen a bőrrel. A főnököd egy blfsz. Legyél Te is határozottabb, a saját érdekeidet is nézd. Ez nem emberséges bánásmód így szerintem, márpedig ahhoz jogod van.
8/13 anonim 

válasza:

Én vegyi üzemben dolgoztam pár évig és az első napomon amikor megkaptam a munkaruhákat direkt kaptam egy 3. at is kompletten nadrág, dzseki, pulóver, pont azért hogy ha valami mégis ránk ömlene vagy bármi akkor át tudjunk öltözni. Mondták is hogy úgy vigyük kimosni a ruháinkat hogy bent mindig legyen váltásra egy tiszta szett, azért adtak ennyit. Kihordási idő után kaptunk még ugyanennyit akkor is mondták hogy ha van amit nem hordtunk a vésztartalék váltást tartsuk csak meg pluszba, ha méretben más kell mondjuk nagyobb vagy kisebb, és az még teljesen bontatlan csomagban van akkor betudjuk cserélni és akkor lesz plusz garnitúránk. Nálunk sem engednek ezért haza senkit, de van biztosítva váltó ruha, zuhanyzási lehetőség. Bakancs is ha kihordási előtt megy tönkre vagy ázik be akkor becserélik azonnal, pontosan azért, hogy ne legyen az hogy nincs.
9/13 anonim 

válasza:

#6:
Jól van, köszönjük, Csetgépété Csilla! 😃
10/13 anonim 

válasza:

#5 Vagyok. Amúgy én sokat dolgoztam vendéglátásban, ahol lehettél olajos, leönthetted magad valamivel stb. Nálunk is volt amúgy egy szekrény, amiben váltáspóló volt, mindig frissen mosva, minden méretben (plusz zuhany). Szóval ha olyan baleset történt, akkor lezuhabyozhattál és volt tiszta póló. De a többi ruhát nem biztosították, úgyhogy pont ezért volt mindig egy csereruhám a szekrényemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!