Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Normális, hogy nagyon kínosnak...

Normális, hogy nagyon kínosnak érzem a tanár tegezését? El fog múlni?

Figyelt kérdés
A régi osztályfőnököm felajánlotta ballagás után csak nekem, hogy igyuk meg a pertut. Megittuk nemrég, de annyira kínosan érzem magam, akárhányszor a tegezési forma jön a beszélgetésünkben. Hozzá lehet szokni idővel? Ez normális?

ápr. 25. 04:29
 1/8 A kérdező kommentje:
Altalanos iskolai tanárról van szó.
ápr. 25. 04:37
 2/8 anonim ***** válasza:
2%

Fu nekem munkahelyem ilyen. 50 es nők a csopvez igazgato meg egy rakat munkatárs és már interjun szólnak hogy tegeződni KELL.

azota rájottem hogy mind vmi komplexusos klimaxos barom es azert vannak rosszul ha önözik/magázzák őket fiatalok.

De ez mellett arra is rájottem hogy amiért ugy beszélnek sokszor velem mint a kutyával, a külön tiszteletet meg se érdemelnék.

ápr. 25. 06:44
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Minél régebb óta magáztál valakit annál nehezebb átállni a tegezésre. Ezt a tanárod is tudja, de meg is említheted neki. Belül úgy érzed mint ha tiszteletlen lennél vele, hisz míg tanított annak is számított volna. Próbáld úgy könnyíteni magadnak, hogy ha nem tanárodként ismerted volna meg akkor első pillanattól tegeződött volna veled oda-vissza.

A tizenöt-húsz évesnek fura, hogy egy kisgyerek néninek/bácsinak hívja, pedig ugyanannyi a korkülönbség mint a negyvenes meg a húszas között.

ápr. 25. 07:35
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem érthető. Évekig osztályfőnököd volt, akit magáztál, most meg tegezheted, ami nagy váltás és egyben fura is.

De idővel meg lehet szokni.

ápr. 26. 14:51
 5/8 anonim ***** válasza:
Persze, hogy normális; érthető, hogy eleinte furcsa számodra. És hozzá lehet szokni, csak hagyj magadnak időt. Nekem a volt tanáraim a kollégáim, először nehéz volt őket tegezni, aztán pár hónap elteltével már azt éreztem, hogy magázódni lenne furcsa.
ápr. 26. 15:36
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Nagymamám barátait, akik szóvá tették már, hogy tegezzem őket, is nehéz tegezni, viszont az nem ennyire bajos. :D EGY fokkal könnyebb (talán..^^)

14/l

ápr. 27. 06:44
 7/8 anonim ***** válasza:

Volt általános iskolás osztályfőnökömet én is tegezem, mert egyrészt nagyon fiatal, másrészt anno általános iskolásként is becsúszott, hogy véletlenül letegeztem, de nem szólt meg érte akkor sem már.

Kb 2 olyan általános iskolai tanárom van akit nem tegeznék le, de ők idősebbek, a többire már nem is emlékszem egyrészt, másrészt meg szintén sok fiatal van közte és alig tanítottak.

25/F

ápr. 27. 22:43
 8/8 anonim ***** válasza:

Előző vagyok, folytatni akartam, csak véletlenül elküldtem

Szóval nyilván neked még frissek az elmények, így teljesen érthető, hogy kínosnak érzed. Én kb 3 évig éreztem kellemetlenül magam mikor összetalálkoztam vele. De aztán idővel feloldódott ez a "gátlás" és ma már gond nélkül kommunikálok vele letegezve őt.

ápr. 27. 22:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!