Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Miért a visszahúzódó embereket...

Miért a visszahúzódó embereket tartják deviáns viselkedésűnek?

Figyelt kérdés

Egy osztálytársam gimiben ellenem fordította az egész osztályt, a 3-4 haveromon, barátnőmön kívül minden osztálytársam gyűlölt, anélkül, hogy kb. valaha is beszéltek volna velem. Az alapján ítéltek meg, amiket az az egy gyökér terjesztett rólam.

És a legnevetségesebb az egészben, hogy az osztályfőnökünk is észrevette ezt, hogy nem szeretnek (finoman fogalmazva) és többször is előfordult, hogy hozzám jött oda és nekem magyarázott, hogy ha továbbra se változtatok a viselkedésemen, ne csodálkozzak, hogy kiközösítenek :D Olyan hangsúllyal mondta, mintha szerinte én lennék a hibás azért, mert valakik még 18-20 évesen is ott tartottak, hogy pl. ha hozzám értek, rohantak kezet mosni, meg hasonló dolgok..

De volt, hogy erre az oldalra is kiírtam pár panaszkodósabb hangvételű kérdést, de mások hasonló kérdéseinél is ugyanezt tapasztaltam, hogy néhány válaszoló még a kérdezőket ítélte el, olyanokat írtak, hogy biztos nem azért utálja őket+engem az egész osztály, mert csendesek vagyunk, hanem biztos van valami idegesítő vagy furcsa bennünk, úgyhogy nekünk kell megváltoznunk...Egyszer egy kérdésemre azt is írta egy válaszoló, hogy a leírásom alapján kiderül, pszichiátriai beteg vagyok és nem vagyok emberek közé való...

Szerintem ha pszichiátriai beteg lennék, már rég lemészároltam volna a fél sulit, ehelyett csak csendben tűröm a mindennapi megaláztatásokat, aztán ha már nem bírom tovább, kipanaszkodom magam, aztán kezdődik elölről.

Meg alapból nem értem, miért egy olyan embert tartanak "betegnek", akinek annyi a bűne, hogy csendesebb, nehezebb a bizalmába férkőzni? Miért nem azt ítélik el az emberek, aki szándékosan uszít egy valaki ellen egy (vagy akár több) osztályt, hazugságokat terjeszt róla, bomlasztja a közösséget?

(Mielőtt amúgy valaki itt is elkezdene kötözködni, hogy akkor is velem van a baj és változzak meg: Ha olyan egyszerű lenne, már rég megtettem volna, de mióta csak az eszemet tudom, ilyen voltam, kevés emberrel jöttem ki, utáltam, ha én kerültem a figyelem középpontjába és tipikus stréber is vagyok, szeretek tanulni, hasznos dolgokkal eltölteni a szabadidőmet. Szóval nem hiszem, hogy teljesen új személyiséget tudnék kreálni magamnak, másrészt szerintem nem is nekem kéne változnom)

Valaki elmagyarázná, miért abban keresi mindenki a hibát, aki igazából senkinek nem árt?


2018. márc. 5. 19:19
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Mert kell az osztályba minimum egy ilyen. Egyből megtalálják és kiközösítik minden egyébb ok nélkül. Tudom mit beszelek mert velem ugyan ez volt :D. Csordaszellem. Ha egy "befolyásos" féreg gyűlöl akkor a többi megy utána mint a bírkák. Ezeket komolyan vágni kéne :D. Dehát ilyenek az emberek :D. Azt kell bántani aki nem tud vagy nem akar védekezni. De ez mindig is így volt. Néhány jószívű és értelmes emberen kívül a többit írtani kellene. Lehet hogy betegesen hangzik, de attol még igaz.
2018. márc. 5. 19:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
59%

Most mit tudsz tenni? Kiiratkozni. Más nem fogja megoldani...

De azért ha már úgyis kiiratkozol, kapd el a haját annak a "gyökérnek" aki elkezdte terjeszteni a dolgokat rólad, és b#szd bele a fejét a padba. Gondolom évvesztes vagy, tizenkettedikes, és 5 éves gimibe jársz, ha vannak ott húsz évesek is.

Az viszont tényleg kiábrándító, hogy 18-20 évesen is itt tartanak az osztálytársaid.

2018. márc. 5. 19:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Eddig olvastam el és erre reagálnék:


"Egy osztálytársam gimiben ellenem fordította az egész osztályt, a 3-4 haveromon, barátnőmön kívül minden osztálytársam gyűlölt, anélkül, hogy kb. valaha is beszéltek volna velem. Az alapján ítéltek meg, amiket az az egy gyökér terjesztett rólam.

És a legnevetségesebb az egészben, hogy az osztályfőnökünk is észrevette ezt, hogy nem szeretnek (finoman fogalmazva) és többször is előfordult, hogy hozzám jött oda és nekem magyarázott, hogy ha továbbra se változtatok a viselkedésemen, ne csodálkozzak, hogy kiközösítenek :D Olyan hangsúllyal mondta, mintha szerinte én lennék a hibás azért, mert valakik még 18-20 évesen is ott tartottak, hogy pl. ha hozzám értek, rohantak kezet mosni, meg hasonló dolgok.. "


Válasz:


1. Amikor azt mondják, hogy a buta emberek azok akik fizikai munkát végeznek pl gyárban dolgoznak, vagy építőiparban esetleg munkanélküliek, mosolyogni szoktam. Hát ezért.


2. Mindenkinek joga van függetleníteni magát lelkileg a környezetétől, azaz leszarni a hülyéket.


3. Mindenkinek joga van dumálni vagy befogni (ahogy te is teszed) és ebbe senkinek nincs beleszólása.


4. Az emberi butaság egy fő eleme itt mutatkozik meg ebben a viselkedésben:


"Aki nem olyan mint a legtöbb az nem normális, mivel a nem normális rossz én olyan akarok lenni, mint a normális. Aki nem olyan mint én, vagyis nem normális, az rossz, az hibás, az elítélendő."


Ez a gondolkodás gáz.


Akik ebbe vannak betokosodva nem néznek magukba, hogy szívük szerint helyes-e amit tesznek és ahogy viselkednek CSAK hasonlítják magukat a normálishoz és utánozni igyekeznek azt. A normális kategória hogy merre tart, az megint egy másik lapra tartozik.

2018. márc. 5. 19:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat, jöhetnek még vélemények :)

Egyébként nem vagyok év vesztes (a gyökér osztálytársam az), csak szakképzésen maradtunk itt.

Próbálom figyelmen kívül hagyni őket, de már egyre nehezebb, főleg, amikor olyan dolgok miatt röhögnek rajtam vagy szólogatnak be, hogy már fogom a fejem...Pl. ennek a szóban forgó osztálytársamnak az az egyik kedvenc időtöltése, hogy odaül valahova a közelembe és direkt hallgatja, mit beszélek, aztán kifigurázva megismétli, amiket mondok, vagy megjegyzéseket fűz hozzá...Mondjuk meséltem múltkor a padtársamnak, hogy ivartalanítva lett a lány cicánk, erre a gyerek ezt meghallotta és ilyet szól: "Téged kéne inkább ivartalaníttatni..." Aztán ezen elkezdtek röhögni a barátaival meg megvitatták, hogy amúgy fölösleges lenne engem ivartalaníttatni, mert egy pasi se nyúlna hozzám úgyse :D Azért ezeket elég nehéz elengedni egy idő után a fülem mellett..

És amit nem értek, hogy még a tanárok is inkább az "áldozatokat" szekálják, ahelyett, hogy az ilyen emberekkel, mint a szóban forgó osztálytársaim, elbeszélgetnének...

Amúgy ez csak az én véleményem, de szerintem több értelme lenne az iskolákban pl. pszichológiát tanítani, legalább alap szinten, mint mondjuk heti 100 tesi órát meg egyéb tölteléktantárgyakat. Úgy talán, de csak talán az ilyenek felfognák, mit tesznek valakivel, amikor éveken keresztül így zaklatják.

2018. márc. 5. 20:20
 5/10 he84 ***** válasza:
Sajnos vannak ilyen emberek is, pláne általános suliban és néha gimiben is, ahol megtalálják a gyengébb embereket és piszkálják. Tudom hogy nehéz és rosszul esik, de próbálj nem törődni velük, nézd őket levegőnek, amennyire csak lehet. Ahogy más is mondta, ezen kívül az lehet még megoldás, hogy átiratkozol máshova, ha annyira rossz, hogy már sehogy se bírod, vagy csak nagyon nehezen bírod. Mindenesetre ez nem téged minősít, hanem a piszkálóidat. Eléggé gyerekes és gonosz dolog, amit az ilyenek művelnek. Remélhetőleg egy nap majd rádöbbennek, de olyanok is vannak, akik sajnos nem döbbennek rá később se. Ezt nem lehet előre tudni.
2018. márc. 5. 20:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 he84 ***** válasza:
Látom azóta írtál. És hát igen, megértem hogy így egyre nehezebb. Mindenesetre eléggé egy szemét lehet az az osztálytársad, aki kifigurázza a mondanivalóidat,... Részben unatkozhat, ha ezt csinálja, részben meg eléggé gonosz, szemét. Hát azt nem értem én se, hogy miért állnak ilyenek mellé a tanárok, fura. Talán az ilyen tanároknak ez a könnyebb és nem próbálják megérteni a problémát, nem is néznek utána sajnos. Otthon mit szólnak ehhez? Tud erről a családod? És ja, egyetértek hogy lehet tanítani pszichológiát is. Szerintem néha egyesek tudják mit tesznek ilyenkor az adott emberrel, csak tojnak rá, egyesek meg valóban nem tudják, nem érzik át eléggé. Egyébként én is visszahúzódó, csendes diák voltam anno, de így ennyire szerencsére soha nem piszkáltak, mint ahogy téged. Engem főleg általános suliban néha, de nem vészesen, a gimiben már kevésbé, ritkábban tették. Hidd el, hogy nem bűn az, ha valaki félénkebb és visszahúzódóbb!
2018. márc. 5. 20:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Ajj... az emberek még ennyi idősen is ekkora barmok?!

Akkor feladom a reményem arról, h valaha megértő osztályba kerülök. :(


Kedves kérdező, hagyd, hogy megmagyarázzam egy mondattal: Mert hülyék.

Remélem, hogy csak most találkoztál ilyen emberekkel, mert engem hatodiktól kezdve, mindenhol megtalálnak. Ha nem vagy a nyáj tagja, akkor csak a vágóhídon tudnak elképzelni ezek a kedves, gyapjas osztálytársak.

Engem hatodikban szétszedtek, azóta sem sikerült összeszednem magam.

Viszont, bárhova megyek, ahol észre veszik, hogy vannak bennem tört részek (nem tudom megmagyarázni hogyan, de egy idő után észreveszik), akár rosszindulatból, akár kíváncsiságból, de megpiszkálják azt a törött részem. Aztán később már nem piszkálják, hanem kalapáccsal verik.

Ami nekem eddig segített, az a "beépített vészjelzőm". Ha valahol úgy éreztem gáz van, onnan megpróbáltam mi hamarabb lelépni, ha okos voltam. Amennyiben buta, és megpróbáltam szembenézni a problémákkal, csak mégnagyobb zűrbe kevertem magam.


Ez az ÉN tapasztalatom, nem azt mondom, hogy el kell futni a problémák elől, mert akkor úgy jársz, mint én, 0 barátsággal.

De néha ragaszkodni valamihez több problémával jár, mintha elengednéd. Én a helyedben elgondolkodnék egy iskolaváltáson. Ha pedig most már érettségizel, akkor valahogy bírd ki, illetve amikor nincs fontos órád, légy "beteg".

Valószínűleg nem sokat segítettem, de remélem azért valamicskét hasznos volt. :)

15/L

2018. márc. 5. 20:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a további válaszokat is :)

Itthon nem igazán mesélek ezekről, az anyámmal nem valami felhőtlen a kapcsolatom és amikor 1-2 alkalommal el is meséltem, mit csinál ez az osztálytársam, annyit válaszolt, hogy meg is érdemlem. Az apám meg annyit mond ezekre, hogy iskola után várjam meg őket és verjem pofán :D Azért lányként, egyedül ez nem olyan egyszerű..

Meg amúgy a tanárainkról annyit, hogy pl. az osztályfőnökünk jóban van ezzel a pár emberrel és más osztálytársaim mesélték, hogy amikor az ő csoportjukkal van az ofőnknek órája, engem beszélnek ki a tanárral együtt, meg még azt az 1-2 embert, akit rajtam kívül nem bírnak az osztályból..

Valamint ez a gyerek meg a barátai kb minden nap elmennek az utolsó 1-2 óránkról, az osztályfőnök meg elfogadja akár a 86. "szülői" igazolásaikat is, míg más emberekkel tök köcsög. Egy osztálytársamat pl. megvádolta azzal, hogy hamisította magának az orvosi igazolását, mert ő úgy látja, másik tollal van írva a dátum egyik része, mint a másik o_O Pedig megnéztük többen is és senki nem látta, hogy különböző tollakkal lett volna írva, ugyanolyan színű tinta, ugyanolyan vastagságú vonal, ugyanaz az írás...Szóval nem értettük, mit magyaráz az ofő, hogy hamisítva van...De ebből is látszik, kik a kiskedvencei.

De van egy másik tanárunk is, aki direkt a hozzám hasonló embereket b4sztatja, engem pl. különösen utál, mert elég csendes vagyok, és folyton felszólongat órán, aztán amikor válaszolok, vagy 8-szor visszakérdez, hogy "Miii???? Beszélj már hangosabban, szerintem az előtted ülő se hallja, mit mondasz!!"

Amikor kihív ugyanez a tanár felelni, a bunkó osztálytársam folyton elkezd röhögni rajtam, meg ilyenkor is ezt csinálja, hogy kifigurázza, amit, illetve ahogy mondok, ilyesmik és a tanár is röhög vele együtt, ahelyett, hogy helyretenné..

Jah és írták páran az iskolaváltást..Az a gond, hogy ugye szakképzésen vagyunk itt, azaz szakmát tanulunk (ami szerencsére csak 1 éves képzés). Május elején lesznek a vizsgáink, szóval erre a kis időre már nem iratkozok át, nem is lenne hova, mert az országban csak egy suli van rajtunk kívül, ahol ezt tanulhatnám, mint itt, az is az ország másik végén >.< Úgyhogy ezt a kis időt már kénytelen vagyok kibírni, mást nem nagyon tehetek. Csak érdekelt, hogy miért szeretik olyan sokan az áldozatokat hibáztatni :/

2018. márc. 5. 21:36
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos ez így van, ahogyan a többiek írták, a gyökérarc emberek azokat támadják, akiktől nem számítanak ellenállásra, így érzik erősnek magukat. Elárulom, hogy valójában ezek az emberek nem erősek, sőt, tele vannak problémákkal, például otthon elhanyagolják vagy bántalmazzák őket, és így próbálnak népszerűséget vadászni, így próbálnak erősnek látszani, hogy valakit megaláznak, megfélemlítenek. Sajnos ezek a surmók egyre bátrabbak lesznek, ha nem találkoznak komolyabb ellenállással. A tanárok viselkedése külön elkeserítő. Helyetted is vagy inkább veled együtt bosszankodom rajta. Szerintem igenis tenned kéne valamit! Legalább egy-egy apró megjegyzéssel szúrj vissza a gyökér osztálytársadnak, pl. szünetben, amikor a tanárok nem hallják, próbálj érzékeny pontjára tapintani. A bunkó tanáraiddal meg azt csinálnám, hogy érettségi után a banketten szépen elmondanám mindezt, amit leírtál, hozzátenném, hogy a pedagógus pályára tökéletesen alkalmatlan, a diákok személyiségét romboló alakok. Hadd legyen egy rossz napjuk legalább!
2018. márc. 6. 19:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 he84 ***** válasza:
Hát akkor ez sajnos továbbra is nehéz ügy. Én már több hozzászólásban elmondtam mindent, amit erről tudok és többiekkel is nagyrészt egyetértek. Részben az előttem válaszolóval is egyetértek. Illetve azzal a részével részben, hogy vissza kéne vágnod kicsit nagyjából úgy, ahogy ő ezt javasolta az ilyen osztálytársaidnak is, meg az ilyen tanáraidnak is. Lehet hogy nem végleges megoldás, de azért meg lehetne esetleg próbálni. Kár hogy nincs ott egy barátod, aki segítene megvédeni ellenük. Bár mondjuk, ha lenne, akkor se tudna mindig mindenben tökéletesen kiállni melletted.
2018. márc. 6. 19:37
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!