Ha meghívnak egy buliba, és szeretnék magammal még egy embert (pl. a szerelmem) vinni, akkor mit válaszoljak a meghívó félnek: +1 vagy +2?
Ha két szerelmed van, akkor +2. Vagy ha magadat is beleszámolód akkor is 2.
De nem egyszerűbb kimondani, hogy figyi Béla, köszönöm a meghívást, szívesen eljövök. Jön velem a barátom is. Nem gond, ugye? Ennyi.
Köszönmöm a gyors válaszokat! Az első kommentelőtől kérném, hogy tegyen állásfoglalást. Most akkor magamat is beleszámoljam, vagy elég a szerelmem (természetesen csak egy van!). Köszi!
U.i.: "A figy Béla" megoldás sajnos nem játszik, mert minél gyorsabban szeretnék válaszolni a meghívásokra.
Tedd fel értelmesebben a kérdést :)
Nem értem, hogy miért van ott a plusz jel.
Ebből nyilván arra következtet az ember, hogy magadat nem kell számolni, hanem azt aki még pluszban megy veled. De akkor mi a kérdés?
De miért nem tudod megírni a meghívónak normálisan? Miért kell a plusz?
"Szia. Jövök, a barátommal."
Tegyük fel, hogy ketten akarunk menni, én és a férjem.
Akkor járok el helyesen tehát, ha azt írom, hogy +1 vagy azt hogy 2 (plusz jel nélkül). Jól értem?
Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!