Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Mennyire kell letömöríteni a...

Mennyire kell letömöríteni a karos presszókávé-gép kosarában a kávét?

Figyelt kérdés

Vettem egy Delonghi ec260 típusú kávégépet, és próbálok vele színvonalas kapuccsínót előállítani, de valahogy nem lesz jó, mindig olyen "lötty" lesz belőle, lényegében olyan, mint az 1500 Ft -os kotyogóssal. A kávé se rossz pedig, amit beleteszek, örült Lavazza Espresso Italiano. Nyilván azt nem várom, hogy ugyanolyan legyen az eredmény, mint a millió Ft -os kávézós gépekkel, de azért szerintem a mostaninál el lehetne érni finomabb eredményt.


Sok Youtube videót néztem, hogy csinálják a profik, de nem tudok rájönni, mi a baj. Azt se tudom megítélni, mennyire kell lepréselni a kávét a kosárban, lehet, hogy jobban, vagy talán épp hogy kevésbé, mert az erő nem látszik a videókon, amiket néztem, nyilván nem fogják newtonban megadni a préselési erőt. Van ebben valakinek tapasztalata?



dec. 28. 15:29
 1/2 anonim ***** válasza:
Meghúztad a kart? A biggyesztőállványról általában kilazul a spancedli, ott lesz a hiba
dec. 31. 17:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
1: Igen, a kart taffanásig húztam, a spancedlit meg minden főzés előtt ellenőrzöm. Szerintem a szlintelő cső alatti menázs-tartály nincs eléggé rápodorítva a túlfolyü kacinerére. Este kipróbálom, akkor szoktam kávézni.
jan. 3. 11:19

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!