Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Sok gyümölcslevet miért...

Sok gyümölcslevet miért sűrítményekből készítenek?

Figyelt kérdés
Mi értelme van? Mondjuk ha van egy 100%os almalé, felfőzik, ugye kevesebb folyadékot fog tartalmazni. Ezután felöntik vízzel. De ez már nem nevezhető 100%osnak, mert nem azt a vizet tartalmazza, mint amit magából a gyümölcsből nyertek, külön adtak hozzá vizet. Most ha ezt nem csinálnák, hanem magát a gyümölcslevet tartalmazná az ital, akkor rá ehetne írni, hogy nagyobb a gyümölcstartalma nem?

2016. szept. 3. 14:17
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Egész évben ihatsz almalevet, de az alma csak egy időszakban terem. Ilyenkor gyűjtik össze és dolgozzák fel, majd tárolják abban a formában ami az egész éves gyártáshoz felhasználható - sűrítményként.
2016. szept. 3. 14:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
0%
A tisztán 100%-os gyümölcslének elég intenzív íze van,ezért higítják.
2016. szept. 3. 14:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
63%
#2 Egyáltalán nincs intenzívebb íze. Pl almát/banánt lecentrifugázod és egy pohárral kijön a lé és maga a gyümölcsmassza teljesen laktató, akár egy uzsonnának, de az íze egyáltalán nem intenzívebb.
2016. szept. 3. 15:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
Intenzívebbnek érzi az ízét az,aki hozzászokott a higított lónyálakhoz.
2016. szept. 3. 15:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
40%

https://www.youtube.com/watch?v=Wz3J8L_l99E


a kérdésre válaszolva: logikusan könnyebb szállítani, ha sűrűbb.

elvileg ha felfőzik, a víz megy ki belőle, ha vizet tesznek hozzá, ugyanott vannak. de: a felfőzéssel megváltozik az íze, ezért ha csak vizet tesznek hozzá, még nincs jó íze, ízfokozót, cukrot, stb is kell bele tenni....

2016. szept. 3. 21:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
Igen, ugyan ott vannak, ha felfőzik, majd vizet adnak hozzá, de gondolom a főzés hatására veszít a tápértékéből. Meg szerintem drágábban el tudnák adni, ha gyümölcsléből készülne és nem sűrítményből, mert úgy magasabb a gyümölcstartalma. Jobban hangzik, ha 50% a gyümölcslé, mint pl 10% sűrítményből készül.
2016. szept. 4. 18:42

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!