Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mitől lesz jó a jó bor?

Mitől lesz jó a jó bor?

Figyelt kérdés
Nem vagyok jártas a borászatban, de azért szeretem az édes vörös pinot noir-t és a rozé-t. Azt halottam, hogy igazából az édes borok nem is jók és azok akik jártasabbak a témában azok jobban szeretik a száraz borokat, de amikor megkóstoltam egy száraz vörös bort, amiről azt mondták, hogy isteni, úgy éreztem, mintha hígított ecetet innék. Mitől lesz jó és hogy kell ízlelni, vagy egyáltalán hozzá állni az egészhez.
2010. aug. 9. 12:28
 1/2 anonim ***** válasza:

Szerintem sem jók az édes borok. Én is inkább szárazat iszok. Ha iszok, mivel én sörös vagyok.

Amúgy meg ha az neked ecet ízű, akkor nem lehet vele mit kezdeni. Mert akkor nem bírod az igazi alkoholt.

2010. aug. 9. 12:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 Phoney ***** válasza:

A borból általában szárazon lehet a legtöbbet kihozni, ezért díjazzák azokat a legjobban. A bort nagyjából az alapján értékelik, mennyire érdekes, összetett és kiegyensúlyozott az íze, tehát kezdőként, mikor két különböző ízt sem ismersz fel a szádban (és egy ízzé olvad össze minden), nem feltétlenül találod meg benne az örömöt.


A borban általában erős ízek vannak. Van, akivel ezt soha nem lehet megszerettetni, ezért jobban szereti, ha ezeket az ízeket elfedi a borban lévő cukor.


Én pl. túl sok bort nem kóstoltam, de azért a "savanyú" (klasszikus nagyapa-bor) és a "száraz" között már elég kemény különbséget érzek:)

2010. aug. 9. 20:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!