Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Milyen körülmènyek közt...

Milyen körülmènyek közt èrdemes tárolni a pálinkát felbontás után?

Figyelt kérdés
Azt mondták hogy melegben (szobahőmèrsèkleten) nem szabad tárolni miután ki lett bontva. Ez igaz vagy nem igaz?
2021. febr. 7. 09:15
 1/6 anonim ***** válasza:
12%
A pálinka amúgy sem jó melegen. Valakiben felmerül egyáltalán más lehetőség a hűtőn kívül?
2021. febr. 7. 09:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

A jó pálinkát szobahőmérsékleten illik fogyasztani, hogy az aromái kijöjjenek.


Egyébként jól záró, üvegfalú edényben kell tárolni, fénytől védve, hűvös helyen. Az átlag konyhaszekrény ennek megfelel.

2021. febr. 7. 09:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

1


Szerintem a jóféle pálinkát vagy bármilyen minőségibb töményet pazarlás hűtve fogyasztani.Mert nem lehet érezni a teljes ízét,illatát.Ha meg valakinek csak az a célja,hogy villámgyorsan egymásután magába döntse a feleseket, akkor arra ott a vodka.Azon nincs sok ízlelni való.

2021. febr. 7. 12:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 Phoney ***** válasza:

A hűtve tárolást (de nem a hidegen fogyasztást!) azért szokták néha ajánlani [kereskedelmi] pálinkáknál, hogy lassuljon az oxidáció, és minél tovább legyen ugyanolyan íze, mint frissen bontva. Ez szerintem általában túlzás, de tényleg léteznek (amúgy jó) pálinkák, amik X hónap után elvesztik az egyensúlyukat vagy az üdeségüket, ezek hűtőben bizonyára tovább "túlélnek".


Normálisan viszont elég, ha napfénytől védve, nem túl melegben, és főleg: minél kisebb hőingadozású helyen tárolod. Tehát a lakás egy hűvösebb pontján, és nem túl magas helyen.

2021. febr. 8. 08:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
Phoney, árpával érő körtém olyan, hogy már frissen is intenzív illatú és ízű, de 1.5-2 év után ebből jelentősen veszít, tárolhatom bármilyen körülmények között! Ezt onnan tudom, hogy volt egy üveggel a pincében (12 fok) volt egy otthon a bárszekrényben, szobahőmérsékleten... Semmi különbség nem mutatkozott.
2021. febr. 9. 09:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 Phoney ***** válasza:

ma 09:34

Szerintem jellemzően másképp alakulnak a rommászűrt kereskedelmi pálinkák, mint a házik. Általában nagyon stabilak, hirtelen változások nincsenek, általában az intenzitás sem vész el (már amennyi van), csak a friss érzetük kopik az idővel. Nem minden változást lassít le a hideg, de van, amit igen.

2021. febr. 9. 10:17
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!