Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Hogy főzzünk pálinkát?

Hogy főzzünk pálinkát?

Figyelt kérdés

Van egy kis szilva és pálinkát akarunk belőle főzni speckó ezközök vannak egy ismerőssel közösen főzünk csak meg akarom tudni, hogyan megy ez


Értelmes válaszokat várok nem papolást etc.


Aki ír annak köszönöm


2010. szept. 6. 16:58
 1/9 orsybaba88 ***** válasza:
58%
a gyümölcsöt erjeszteni kell, nem tudom pontosan meddig. cukrot asszem nem szabad beletenni, ki kell magozni, megtisztítani, ha tényleg minőségit akartok. aztán az edényben elkezdeni főzni, a csőben meg kijön a pára, és lecsapódik, azt valamibe fel kell fogni, és ez a pálinka. olyan folyamat, mint amikor vizet desztillálnak. úgy tudom, többször is le kell párolni mindenképpen.
2010. szept. 6. 17:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
58%
Az elsőhöz: ami először kijön a csőből,azt nem szabad meginni,mert mérgező!
2010. szept. 6. 17:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
Úgy, mint Vili bácsi:D
2010. szept. 6. 18:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
Szilvát szépen kimagozod, belerakod egy edénybe és lezárod. Rakhatsz bele cukrot is, de nem feltétlenül szükséges. Miután megerjedt belerakod a pálinkafőzőbe. Elkezded melegíteni és próbálod az alkohol forráspontja fölött tartani, de lehetőleg úgy hogy ne érje el a víz forráspontját. A párát lecsapatod egy másik edényben, mégpedig úgy hogy az edényt kívülről hűtöd(pl. hideg víz keringetése). Mint ahogy említették az első pár decit(mennyiségtől függően) ki kell önteni a metil-alkohol tartalma miatt.
2010. szept. 6. 18:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszi korrekt válasz. megy a zöld :D
2010. szept. 6. 21:49
 6/9 anonim ***** válasza:
Van olyan hőmérő rajta amin a 80-84 fokot tartani lehet? És miből van az edény és a hűtő?
2010. szept. 6. 22:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 Phoney ***** válasza:
Ne erőltesd a cukrot, főleg ne kristálycukrot...a cukorpárlat nem épp finom...mindenképp lerontja a pálinka ízét. (A cukorrépa-szesz egyébként az leggagyibb, legolcsóbb dolog a szesziparban.)
2010. szept. 7. 23:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 doboszoli ***** válasza:
100%

Kb.3 hétig kell erjeszteni, árnyékos meleg helyen. Az edényt le kell takarni, naponta megkeverni, mert a tetején képződő törkölykalap könnyen ecetesedik.

Ha már nem édes, megállt a forrás, akkor főzni kell, mert a minőség utána romlik.

Réz, esetleg saválló lemez edényt, réz pára-és hűtőcsövet használj.

az első lepárlással alszeszt nyerünk, ebből még nem kell semmit kiönteni, addig lehet engedni, amíg meggyullad.

Ez többnyire 35-45 szeszfokos anyag, még nem iható.

A megtisztított edénybe újra felteszed, és nagyon lssan, gyufaszálvastagságon újra átpárolod. Minél lassabban jön, annál jobb lesz. Adj az alszeszhez főzés előtt fele mennyiségű csapvizet, hogy ezen főljön.

A második főzés első 3-5 decijét ajánlatos kiönteni, részben a metil, részben az ecet miatt. Ne sajnáld!!

Itt már szeszfokoló kell, amikor 40 szeszfokos anyag jön a csőből, fejezd be a főzést, mert a maradék utópárlat nem sok, de rém büdös, lerontja az elő-és középpárlat minőségét is.

Ekkor a pálinka 55-65 fokos. Gyógyszertári desztillált vízzel, vagy szénsavmentes ásványvízzel hígítsd 52 fokosra, ez szépen beáll 50-re néhány nap alatt.

Ja! Ha túl sűr a cefre, ezt is vízzel kell hígítani, másképp leég. Ha nincs kimagozva, a magot rostán ki kell

szűrni, mert ez biztosan leég.

A hűtő vizét a teljes folyamat alatt max. kézmelegen kell tartani.

Ha valami nem világos kérdezz, majd visszanézek ide.

Egészségetekre váljon!!

2010. szept. 8. 14:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim válasza:
Pálinka, pálinkafőzés, házi pálinkafőző alkalmatosságok: [link]
2011. aug. 8. 06:49
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!