Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A 60 fokos pálinka káros?

A 60 fokos pálinka káros?

Figyelt kérdés

Nem teszi tönkre a nyelőcsövet vagy a gyomrot? Szagra is olyan mint egy fertőtlenítőszer (házilag főzött pálinka) 1 picikét is nehéz és félek lenyelni nem hogy az egész üveget


Amikor lenyelem szól a nyelőcsövem hogy elég


2023. okt. 19. 13:14
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:

Nem veszélyes így lenyelni?


Az igazi pálinkának hány fokosnak kell lennie?


22/F

2023. okt. 19. 13:15
 2/13 anonim ***** válasza:
0%
Gondolom nehéz lemenni a sarki boltba egy doboz sió vagy egy üveg pepsi-ért, és felhígítani azt kellemesre.
2023. okt. 19. 13:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
0%
Vagy a húst is nyersen szoktad enni, meg mindent?
2023. okt. 19. 13:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
34%

Nagyon sokféle 60 fokos pálinkát lehet kapni a boltokban. Természetesen minden alkohol káros, de nem egy féldeci/hónaptól fogsz fejre állni.

Rossz minőségű (házi könnyen lehet az!) meg akár meg is ölhet.

2023. okt. 19. 13:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
0%
Nem az alkoholfoka miatt lesz káros, ahogyan 80%-os Tatratea, vagy Spitz Rum sem az
2023. okt. 19. 14:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
0%
A 60 foktól nem lesz bajod, de a szaga miatt aggódnék. Kiönteném a francba.
2023. okt. 19. 14:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 A kérdező kommentje:
Nagypapám főzte le ő már régóta főz pálinkát és issza. Eddig semmi baja nem volt tőle a családnak. Az eredeti sima unicumnak is fertőtlenítőszer szaga volt
2023. okt. 19. 14:03
 8/13 anonim ***** válasza:
52%
A 60 fokos szesz már erősen víztelenítő hatású, így tönkreteszi a vele érintkező nyálkahártyákat és a nyelőcsövet stb. borító nyálkahártya nem tudja megtermelni a nyálkahártyát befedő nyálkát, ami megakadályozná, hogy az étel vagy ital közvetlenül érintkezzen a nyálkahártya sejtjeivel. Egyébként kb. 40 fokosra kell hígítani, hogy "élvezhető" legyen.
2023. okt. 19. 14:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
17%
ne legyél már punci
2023. okt. 19. 15:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 Phoney ***** válasza:
100%

Minden töményszesz végig irritálja az emésztőrendszernek azon részét, amivel még hígulás nélkül találkozik, és igen, extrém töménységben sokkal jobban irritálja. (Viszont nemcsak a szeszfokon múlik, hanem az egyéb kongenerek arányán is. 40 fokos szesz is tud karcolni, mint a barom, és 50 fokos is lehet aránylag lágy.)

De ez nem igazán okoz gondot, hogyha a töménységéhez illő kotyokban fogyasztják, nem pedig garatra verik a féldeciket... persze, amikor nem olyan gusztustalan szeszről van szó, hogy az ember nem is bírja kotyonként inni.


Nagyon kevés pálinka vagy egyéb szesz létezik, aminek „jól áll” a 60 fok, ezért szoktak a világon majdnem minden párlatot vízzel hígítani lepárlás és/vagy érlelés után. Normális esetben a pálinka 40-50 között szokott lenni. 40 alá általában csak a gagyit szokták hígítani, 50 fölötti pedig nagyon kevésnek áll jól igazán. (Hogy a minőségi pálinka 40 fokon a legjobb, az ilyen formában csak az ezredfordulós "pálinkareneszánsz" baromsága volt, szerencsére azóta már elengedték.)


Olyan rossz minőségű pálinkát meg nem igazán lehet főzni, amitől csak úgy meghalsz. (Főleg nem metanolmérgezésben.)

2023. okt. 19. 19:56
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!