Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Nadragulyából lehet pálinkát...

LaudeturJesusChristzs kérdése:

Nadragulyából lehet pálinkát főzni?

Figyelt kérdés
Létszi ne azzal jöjjetek, hogy a pálinka "100%-ban gyümölcsből készült párlat, semmilyen adalékanyagot nem tartalmazhat (pl. mézet sem)". Az a kérdés, lehet-e bármilyen tömény szeszesitalt (vagy nem töményt) főzni nadragulyából.

nov. 24. 19:44
A kérdező szavazást indított:
lehet, de mérgező.
lehet, és meg is ihatod, nem mérgező (legalábbis nem mérgezőbb a normál pálinknál)
nem lehet, mert a méreganyaga megöli a baktériumokat
nem lehet, mert csak gyümölcsből lehet főzni.
5 szavazat
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
A növény melyik részét gondolod alapanyagnak? Annak van-e cukortartalma ami szükséges az erjesztéshez?
nov. 24. 20:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
Gyökere amúgy is mérgező,nincs más pálinka alapanyag a közelben?
nov. 25. 10:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

Amit te írsz ,azt úgy hívják: ÖN Gyil Kos Ság !

Hajrá.

Sic.

nov. 25. 13:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 Phoney ***** válasza:
100%
A bogyójából szakszerű cefrézéssel egész biztosan lehet (más kérdés, hogy milyen kihozatalt ad), de hogy a mérgező alkaloidjai deszitllálnak-e és milyen arányban, azt külön ki kellene deríteni az illékonyságuk alapján.
nov. 26. 10:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!