Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A házi pálinkában előfordulhat...

A házi pálinkában előfordulhatnak morzsa méretű úszkáló darabok?

Figyelt kérdés

Van egy ismert kisvárosi kocsma ahol házilag főznek pálinkát.


Ma vettem ott egy liter cseresznye vagy meggy pálinkát és azt vettem észre hogy kis morzsa méretű fehér darabkák úszkálnak benne.


Ez előfordulhat pálinka főzésnél? Mik lehetnek azok az úszkáló darabok?



dec. 11. 20:47
 1/9 A kérdező kommentje:

Még azt hozzá tenném hogy egy ismert házi pálinkafőző helyről van szó, szinte a fél kisváros hozzájuk jár pálinkáért, és van legalább 40 év tapasztalatjuk a főzésben.


Ergó nem Jani bácsi garázsában által összekotyvasztott vackot adnak.

dec. 11. 20:52
 2/9 Johnny. válasza:
No
dec. 11. 21:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
53%
Lehűtötted? Valószínű kicsapódott a cukor, nem probléma.
dec. 12. 07:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Valószínű hűtőben tárolta, szobahőmérsékleten újra eltűnik az összes szemcse.
dec. 12. 10:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 Dorian Gray ***** válasza:
69%
Nekem már az is érdekes kérdéseket vet fel, hogy egy kis kocsma árulja a kis páleszát, de mindegy. Aki szerint meg kicsapódik a cukor, az csak még tovább fokozza a problémát, hiszen az a pálinka közelébe se kerülhetne, szóval, ha tényleg az, akkor jó kis pancsot árulnak.
dec. 12. 12:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 Phoney ***** válasza:
100%

Előfordulhat, kozmaolajok szoktak időnként pillékbe összeállni, főleg hűtve, igazából csak esztétikai probléma.


"Kicsapódik a cukor" :D A cukrot nem lehet lepárolni, úgyhogy magában a pálinkában soha nincsen cukor, csak ha utólag került bele (ágyazásból vagy mézből), de az azért be is b.na, ha olyan sok cukrot tartalmazna, hogy ki tud csapódni belőle... maximum ha több volna benne a méz, mint a pálinka, de ilyen senki nem csinál.

dec. 12. 16:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
Mielőtt a kozmaolaj szótól megijedne valaki: ezek csak hosszabb láncú alkoholok, ilyen gyagya nevük lett magyarul. Igen, a metil-alkohol is egyike a hosszabb láncú alkoholoknak, de még egyes technokolszagú, torokszétmaró förmedvényekben is viszonylag veszélytelen szinten szokott maradni, és itt azért fontos szó a "viszonylag" is. Jó pálinkának 50% körül se szokott karcos íze lenni, és nem is lehet szemmel látható mennyiségű kicsapódás benne. Nyilván ezt hiába magyarázzuk annak, aki pár kiló cukron kíván meggazdagodni, és már a gyümölcs is olyan, hogy leköpni is dícséret lenne...
dec. 14. 12:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 mindentudó99 ***** válasza:
Kozmaolaj. Ártalmatlan
dec. 20. 19:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim válasza:
helyileg ez hol van?
jan. 18. 10:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!