Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Lehet-e narancsból vagy...

Lehet-e narancsból vagy mandarinból pálinkát főzni?

Figyelt kérdés
Ha igen és csinált már valaki kérem ossza meg velem az elkészítés módját, tapasztalatait. Előre is köszönöm.
2010. nov. 20. 18:00
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
90%
Minden gyümölcsből lehet főzni, aminek cukor tartalma van.
2010. nov. 20. 18:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/18 anonim ***** válasza:
68%
Igen, megvan a savfoka, viszont lehet hogy cukrozni kell(en most mndar. bort erjesztek). Nem vagyok benne biztos, de szerintem a narancslében eleve van metanol. Hőmérő nélkül ne ájá neki.
2010. nov. 20. 18:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/18 anonim ***** válasza:

Pálinkát mindenből lehet főzni.

Öreg zugpálinka főző bácsi mondta, hogy avas zsúpszalmából is.

2010. nov. 20. 18:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/18 anonim ***** válasza:
73%

Lehet, méghozzá nagyon finomat.

Természetesen csak gyümölcsből, ivóléből nem.

A gyümölcsöt ledarálod, vagy összeaprítod, cukor ehhez kell (1kg narancshoz 50-60 dkg) meleg vízben feloldva.Savfokot nem kell a klementineknél beállítani.

A cefrét kiforralod, lefőzöd, beállítod az alkoholfokát, pár hétig pihenteted és jól megiszod.

2010. nov. 20. 18:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/18 anonim ***** válasza:
58%

"cukor ehhez kell (1kg narancshoz 50-60 dkg)"


Akkor ez miért narancspálinka? Ez cukorpálinka!Én nem értem világosan le van írva mennyi cukorfokának kell lennie a gyümölcsnek akkor miért okosak sokan? Akkor nem kell gyümölccsel bajlódni hülyeség.

2010. nov. 20. 19:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/18 anonim ***** válasza:
61%

ma 19:18

Van, aki kioktat másokat, és van aki a gyakorlatban is ért a pálinkafőzéshez.

Én az utóbbiakhoz tartozom, Te meg csak olvasgasd a szakirodalmat.

2010. nov. 20. 19:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/18 anonim ***** válasza:

nem vagyok szakértő. de:

ha 1 gyümölcsnek az ízét érzed vmin, akkor evidens, hogy az ételt-italt az után nevezik el. vaníliaízű pudingot nem neveznek epresnek.

sztem a déligyümölcsök savasabbak, mint az európai gyümölcsök. az erjedéshez pedig kell egy adag cukortartalom is. ha nincs a gyümölcsben, adni kell hozzá. édeshez kevesebbet, savashoz többet.

részemről ez tűnik logikusnak.

2010. nov. 21. 10:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/18 anonim ***** válasza:
72%
Egyetemen nekünk úgy tanították, hogy "Amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is" :)
2010. nov. 21. 13:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/18 anonim ***** válasza:
A férjem cukor nélkül erjeszti - készíti a narancspálinkát. A barátai szerint finom.
2010. nov. 21. 15:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/18 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek a válaszokat :)


Mennyire kell megpucolni? Azért kérdem, mert amikor megpucolom a narancsot akkor marad rajta ugye némi fehér réteg ami kesernyés egy kicsit. Ezt ,még elbírja vagy ezt is le kell szedni?

2010. nov. 21. 18:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!