Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Házipálinkának, mitől lehet...

Házipálinkának, mitől lehet olyan acetonos szaga? Lásd alant.

Figyelt kérdés
Most kaptam egy rokonomtól,tehát biztos forrásból származik, de ha beleszagolok, olyan a szaga mint a körömlakklemosónak...
2011. jan. 26. 17:45
 1/7 anonim ***** válasza:

Beleengedte főzéskor a vodkát is.

Házi főzésnél szokták figyelni, hogy meddig van vodkás íze, azt félreteszik, és a következő főzetbe bekeverik. A rokon meg fukarkodott, nem tette félre...

2011. jan. 26. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Én nem innám meg,mert faszeszes,a látásom meg többet ér,mint bármennyi pálinka.
2011. jan. 26. 18:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
37%
Milyen vodkát engedett be? A vodka gabonapálinka! A gyümölcsökből főzött valódi pálinkának más és más a szaga és az íze is!Hiszen más a gyümölcsből származó íz és illatanyaga van!
2011. jan. 26. 18:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 Phoney ***** válasza:

Azémer' nem tud pálinkát főzni. Nem is könnyű az, sok millióan vagyunk ezzel így:)


De az is lehet, hogy ő is a "90% cukrosvíz, 10% gyümölcs" vallás híve, és akkor megint csak acetonszerű lesz.


De tényleg, mi az a "vodka"?:D Társalogtam már szeszfőzőkkel, de semmit nem neveztek így.

2011. jan. 26. 18:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
37%

"Házi főzésnél szokták figyelni, hogy meddig van vodkás íze, azt félreteszik, és a következő főzetbe bekeverik"


Házi főzésnél hogyan figyelik? És a metilalkoholt miért keverné bele a következő főzetbe, az elmebeteg!

2011. jan. 26. 18:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 doboszoli ***** válasza:

A népnyelv, az alszeszt, (tehát a cefréből készült első lepárlást) nevezi helytelenül vodkának. Ez a kisebbik baj.

A szúrós, acetonos szag az ecetsavtól adódik, ami a helytelen cefrekezelés, vagy gyenge alkoholfokú cefre következménye. Valamelyest csökkenthető, ha több előpárlatot dobsz ki a finomításkor, de teljesen nem fog megszűnni.

Szinte biztos, hogy a kozmaolajok leválasztása sem történt meg. Ha erre még "takarékos módon" jó adag utópárlat is kerül, nyugodtan kidobható az egész.

Nem is olyan egyszerű a pálinkafőzés.

2011. jan. 27. 07:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim válasza:
Doboszoli, ezek közül melyik a rézeleje, rézutója?
2014. ápr. 11. 15:12
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!