Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Szerintetek a 6-8 éves 100%osa...

Kori888 kérdése:

Szerintetek a 6-8 éves 100%osan házi készítésű, üvegben tárolt pálinka fogyasztható-e?

Figyelt kérdés
Konyhában/kamrában volt tárolva mindvégig kb.20-26 celsuiuson, de nyaranta/telente ennél lehetett hidegebb/melegebb is. Figyelembe kell venni, hogy bár a tetejére rá volt téve egy zasckó ill arra egy alufólia ráhajtogatva, de nem volt/nincs dugóval lezárva és az alu sincs gumival rögzítve, magyarán lehet hogy kapott egy kis levegőt.
2011. júl. 10. 22:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%
100%-os olyan nincs max. ~100%. De az már sterilizál úgy hogy mi baja lenne?
2011. júl. 10. 23:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
És hogy nem párolgott el, vagyis illant el?
2011. júl. 10. 23:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem száz fokos, hanem 100%-osan házi készítésű.


Fogyasztható. De miért nem kóstolod meg?

2011. júl. 10. 23:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
ja igen "an"
2011. júl. 10. 23:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:

Miért ne volna? A 15 vagy 30 éves is fogyasztható, sőt!

Bár az engem is érdekelne, hogy hogyan úszta meg az elpárolgást. Az erejéből így azért biztosan veszített.

2011. júl. 10. 23:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:

Szerintem nem lesz jó. Mármint biztosan meglehet inni, ha tudta a dolgát aki főzte, akkor nem méreg.

Viszont nálam a leparafadugózott és elfektetett házipálinka is elvesztette az ízét, konkrétan olyan lett mintha lakkbenzint ittam volna. :(

2011. júl. 10. 23:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
Ha nem normálisan lett főzve hanem hőmérő nélkül lett rotyogtatva akkor nem ajánlatos inni.
2011. júl. 10. 23:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 doboszoli ***** válasza:
100%

A "lakkbenzin" íz nem tárolási, hanem technológiai hiba, ez már "frissen" is kihallatszott belőle.

A lezárt legalább negyven fokos pálinka 100 év múlva is iható, feltételezve, hogy a cefrézéskor, és főzéskor néhány alapvető szabály be volt tartva. Ha nem volt betartva, már frissen is rossz a párlat, nem a tároláskor romlik a minősége.

2011. júl. 11. 06:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
Ha rendesen kifőzött akkor iható,de íze és %-a tuti elillant 6-8 év alatt.
2011. júl. 14. 19:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 jin ***** válasza:
mint a szèl:D
2011. júl. 18. 15:03
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!