Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Alkoholos zselatin elkészítése...

Alkoholos zselatin elkészítése lehetséges?

Figyelt kérdés

A terv a következő: A zselatint nem vizzel akarjuk elkészìteni hanem valamilyen alkohol tartalmú itallal, a lényeg hogy legyen hatása :)

Akinek van valamilyen hasznos segítő kész tanácsa az ìrjon, kösz.


2011. aug. 17. 09:39
 1/2 anonim válasza:

Én vodka-zselét csináltam.

Étkezési zselatint kis vízzel, cukorral (esetleg ételszínezékkel, szörppel, aromával) rendeltetésszerűen felfőzöl. Ha megvan kicsit hagyod hűlni, utána belekevered a piát, a lényeg h már ne legyen nagyon forró különben elpárolog az alkohol. Utána ezt kiöntöd formába/edénybe/akármibe, rakhatsz bele gyümölcsöt, vagy amit szeretnél. Utána ez szépen megdermed, hűtőbe is rakhatod, megszórhatod porcukorral..

2011. aug. 24. 09:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim válasza:
Szia! Mivel a tokaji aszú zselé kedvelt kiegészítője a sült libamájnak, egészen biztosan igen. Borzselék léteznek. Például őzpástétom vörösbor zselével.:)) Akár még konyakkal is el tudom képzelni. Vagy a ribizlizselébe mehet egy kis ribizli pálinka. Az alkohol 70 Celsius fokon párolog, a zselatinnak hőre van szüksége, tehát veszít az alkoholtartalmából, mire zselé lesz belőle, inkább az aromája marad meg.. Ha ütőset akarsz, akkor lehet kísérletezni a hidegen/langyosan is oldódó zselatin lapokkal.
2011. aug. 24. 09:02
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!