Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mikor kell lefejteni a bort,...

Mikor kell lefejteni a bort, hogy ne legyen savas?

Figyelt kérdés
Otelló szőlőből készült, 4 hete szüreteltük, már nem forr, felöntöttük tele a hordót és ledugóztuk. Van aki azt mondja most fejtsük le és van aki azt tartja maradjon karácsonyig a seprőn akkor nem lesz olyan savas. Aki biztos választ tud kérem segítsen!
2011. nov. 8. 06:13
 1/2 doboszoli ***** válasza:
100%

Azonnal le kell fejteni!

Az első fejtést a mai szakmai gyakorlat szerint a zajos erjedés befejeződése után azonnal elvégzik, mert a seprőben lévő fehérjék bomlástermékei rontják a minőséget.

Karácsony táján már a MÁSODIK fejtés esedékes.

Megjegyzem, volt idő, amikor azt mondták a borászok, hogy a bor annál jobb, minél tovább "szívja az anyját", vagyis a seprőn érlelődik. Ez azonban mára túlhaladott elmélet.

2011. nov. 8. 07:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen kimerítő válaszodat.

További szép estét!

2011. nov. 11. 18:43

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!