Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mi a borpancsolás és milyen a...

Mi a borpancsolás és milyen a pancsolt bor?

Figyelt kérdés
2009. jún. 18. 15:10
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Az amikor a nagyobb üzemek megvesznek mindenféle rossz bort nagyon olcsón amit kisemberek készítenek szaktudás nélkül otthon, majd azt összeöntik és értékesítik. Ezt jelenti konrétan.

A legjobb az ha a szőlő a saját üzemen belül kerül feldolgozásra és ugyanott készül is.

2009. jún. 18. 15:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
AZ előbbire pluszba: A köztudatban borhamisítást jelent,azok hívják így akik nem értenek hozzá.
2009. jún. 18. 15:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim válasza:
100%
Mikor a bort készítik, egy présbe rakják a szőlőfürtöket, s ezt préselik ki... "pancsolt" bor esetén, erre présből kieső kacs illetve szőlőszem halomra vizet engednek, majd erjesztő tablettát adnak a löttyhöz. Innen a "tablettás bor" kifejezés is
2009. jún. 25. 07:19
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!