Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Pálinkának akarom kifőzetni a...

Pálinkának akarom kifőzetni a meggyet, cseresznyét, szilvát. Ki kell ezeket magozni hozzá?

Figyelt kérdés

2012. jún. 22. 12:36
 1/3 anonim ***** válasza:
igen, jobb, ha kimagozod
2012. jún. 22. 13:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
0%
Cefrét magozni? Még ilyent nem hallottam! Egy párhordónyit ha kimagozol, meg is őszülsz. A mag úgy is kiválik, leül az aljára.
2012. jún. 22. 23:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 gabrincs ***** válasza:

Finom pálinkákat ihattál eddig ha nem hallottál még magozásról.

A csonthéjas gyümiket mindig magozni kell.A magban cianid van ami nagyon nagy mértékben rontja a pálinka minőségét,és élvezeti szintjét.Szélsőséges esetben még az egészségre is ártalmas lehet.Vannak azonban olyan főző mesterek akik magozás után a mag 10 15%-át vissza teszi a cefrébe.

Jó pálinkát csak tiszta mosott válogatott gyümölcsből főzhetünk.

Nem az a jó pálinka aminek cefréjét telenyomják cukorral,és bele szednek tücsköt-bogarat.

Mindenképpen magozd.MEGÉRI.

2012. júl. 2. 14:53
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!