Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Ha a cefre már kiforrott kell...

Msebi06 kérdése:

Ha a cefre már kiforrott kell még kevergetni? A főzőt most fogjuk készíteni itthon.

Figyelt kérdés

2012. okt. 3. 19:23
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Ha már "leüllt" a bunda (a hab a tetejéről), akkor már nem célszerű kevergetni, mert oxigént juttatsz a cefrébe, ezzel továbbviszed az erjedést az ecetes fermentáció irányába.


Öntsd fel amennyire csak tudod (ne sok levegő maradjon felette) és ha be tudod savazni (mondjuk citromsavval9, akkor vidd le a PH értékét 3 körülire, így elég sokáig eláll.

2012. okt. 3. 19:33
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!