Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Pálinkának hogy jobb az...

Pálinkának hogy jobb az asztali hordó, ha paraffinos, vagy ha nem? Meddig szabad benne tartani a pálinkát?

Figyelt kérdés
Egyéb információkat is szívesen fogadok!

2013. febr. 14. 11:56
 1/2 Phoney ***** válasza:

A paraffinos pihentetni és tárolni való, rendes érlelés nem történik benne.


A paraffin nélküliben érlelni lehet, de:


1. a pálinkát nem túl előnyös új hordóban érlelni, mert hamarabb lesz zavaró faíze, mint hogy igazán érvényesülnének az érlelés egyéb előnyei (a fán keresztüli szelektív szellőzés).


2. egy asztali méretű hordóban nagyon gyorsan megy végbe az érlelés, szinte naponta kóstolgatni kell, nincs-e máris túlzott faíze.

2013. febr. 14. 19:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ!
2013. febr. 15. 08:05

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!