Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mitől lehet egy aránylag jó...

Mitől lehet egy aránylag jó minőségi fehér bornak mégis kissé keserű utó ize? Mit kellene beletenni, hogy ez ne érződjön? Mi hiányzik belőle?

Figyelt kérdés

2013. márc. 30. 15:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Van fanyar kesernyés ízű bor az nem rossz olyan a talaj.
2013. márc. 30. 15:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 A kérdező kommentje:

Lenyelés után pár mp cel lehet lehet a szájban érezni ezt

az utó ízt.

2013. márc. 30. 15:46
 3/12 poiu ***** válasza:
32%
Borba nem teszünk semmit utólag. Ha szar, kiöntjük.
2013. márc. 30. 15:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
68%
A száraz bornak lehet kesernyés utóíze.
2013. márc. 30. 16:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 A kérdező kommentje:

3 as neked halvány gőzöd sincs a bor kezeléshez

Igen is utólag is kell savpótlás ,kén hozzá adás .

Bort csak a kocsmai pulton láttál .

2013. márc. 30. 17:07
 6/12 A kérdező kommentje:

3 as a legszarabb bort sem kell kiönteni,mert le lehet

főzetni párlatnak .Tényleg ez nem a Te területed,má bocs .

2013. márc. 30. 17:11
 7/12 doboszoli ***** válasza:
84%

A rizlingekre jellemző (olasz, r.szilváni, rajnai) a fanyar utóíz, ami hozzátartozik a bor karakteréhez, különösen a száraz kivitelnél érződik. Ám ha zavaróan tolakodó ez az íz, valami borhibára kell gyanakodni, ami kóstolás, esetleg labor nélkül nem lehet beazonosítani, ill. kezelni.

A fenti vizsgálatok (érzékszervi és labor) után valóban utólag állítják be a borászok pl. a kén, és savtartalmat.

Párolni addig lehet(érdemes) a bort, amíg nem kezd ecetesedni, mert ekkor az alkohol jelentős része ecetté alakul,(gazdaságtalan a főzés) ill. az illós íz átmegy a párlatba is. Sz@r borból ugyanolyan párlat lesz.

2013. márc. 30. 19:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddig írt válaszokat .
2013. márc. 30. 20:17
 9/12 anonim ***** válasza:
56%

Az is lehet, hogy rosszul volt tárolva.

Ha nagyon gáz, akkor hétuppos szőkekólával keverhető, de gondolom ennyire nem rossz. :)

2013. márc. 30. 20:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 poiu ***** válasza:
78%
Én úgy értettem, hogy itt egy palack borról van szó. Ha egy hordónyi, akkor érdemes bevizsgáltatni. Lehet kesernyés, mert túl sokáig állt a seprőn, túl sok éretlen szem került a mustba és sajna lehet vegyszermaradék is. A kezelésről a vizsgálat alapján lehet dönteni.
2013. márc. 31. 09:00
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!